Pogledaj jedan post
Old 02.05.2025., 16:20   #13
Quote:
Cincare kaže: Pogledaj post
Sve mape (gmaps, herewego, sygic,..) me vode do čvora Bosiljevo pa na granični prelaz Vinica i dalje do Novog Mesta.

Hvala, pogledat ću i za vinjetu, iako sam taj trošak već uračunao (znalo mi se dogoditi da u jednom smjeru idem lokalnim, onda na povratku bude zatvorena cesta, ili umor, pa kažem "ma idem s ac" i opet kupim vinjetu). Mislio sam stati u Klagenfurtu prvi dan, pa preko Alpine road do Zell am See. I to s Italijom je dobra ideja, kad sam već tu, iako nisam namjeravao ostati duže zbog obveza.

Proučit ću sve to.
Pitam za ovaj pravac prema Novom Mestu, jer pojma nemam kak' je s juga najbolje ići.
Nije problem u vinjeti, već je veći problem gužva na Karavankama, koja zna biti gadna. Onda imaš situaciju - kupio si vinjetu, platio si tunel i čekaš u gužvi, a to nije neka sreća. Ta dva troška su povezana, ako ideš kroz tunel, onda moraš imati i vinjetu, i obrnuto.
Ja obično chekiram na https://promet.si/sl, iako su i google maps naravno OK. Ako je gužva, odi van s autoceste na izlazu Jesenice-vzhod, pa kroz Jesenice na zapad cestom R201 prema Kranjskoj Gori i Podkorenu. Sve to, ako je gužva, ako nije, uživaj na autocesti
A za Klagenfurt, odi preko Ljubelja, dobra je cesta za voziti se; i pejzaži gore su lijepi. Ako stvarno budeš imao vremena, ostaviš auto na slovenskom ulazu u tunel, i pješke do starog Ljubelja - na starom prijevoju su kameni obelisci, planinarski dom, i uopće je fora za pogledati. Fascinantno na kakvim se cestama odvijao promet prije drugog rata!

ZA
Zvonkoada is offline  
Odgovori s citatom