Quote:
Cincare kaže:
Sve mape (gmaps, herewego, sygic,..) me vode do čvora Bosiljevo pa na granični prelaz Vinica i dalje do Novog Mesta.
Hvala, pogledat ću i za vinjetu, iako sam taj trošak već uračunao (znalo mi se dogoditi da u jednom smjeru idem lokalnim, onda na povratku bude zatvorena cesta, ili umor, pa kažem "ma idem s ac" i opet kupim vinjetu). Mislio sam stati u Klagenfurtu prvi dan, pa preko Alpine road do Zell am See. I to s Italijom je dobra ideja, kad sam već tu, iako nisam namjeravao ostati duže zbog obveza.
Proučit ću sve to.
|
Pitam za ovaj pravac prema Novom Mestu, jer pojma nemam kak' je s juga najbolje ići.
Nije problem u vinjeti, već je veći problem gužva na Karavankama, koja zna biti gadna. Onda imaš situaciju - kupio si vinjetu, platio si tunel i čekaš u gužvi, a to nije neka sreća. Ta dva troška su povezana, ako ideš kroz tunel, onda moraš imati i vinjetu, i obrnuto.
Ja obično chekiram na
https://promet.si/sl, iako su i google maps naravno OK. Ako je gužva, odi van s autoceste na izlazu Jesenice-vzhod, pa kroz Jesenice na zapad cestom R201 prema Kranjskoj Gori i Podkorenu. Sve to, ako je gužva, ako nije, uživaj na autocesti

A za Klagenfurt, odi preko Ljubelja, dobra je cesta za voziti se; i pejzaži gore su lijepi. Ako stvarno budeš imao vremena, ostaviš auto na slovenskom ulazu u tunel, i pješke do starog Ljubelja - na starom prijevoju su kameni obelisci, planinarski dom, i uopće je fora za pogledati. Fascinantno na kakvim se cestama odvijao promet prije drugog rata!
ZA