Pogledaj jedan post
Old 30.05.2025., 19:41   #10217
Dvadesetidruga poslanica Bubi Forumašima

Quote:
Forumaš prijavitelj: BlaireWhiteFan
Ostvareni ukupni rezultat: 24. (zadnje) mjesto finala, 12. mjesto polufinala
Publika: 24. (zadnje) mjesto finala (48 bodova), 12. mjesto polufinala (96 bodova)
Žiri: 21. mjesto (19 bodova)
Bubi: 2 boda u polufinalu, 0 bodova u finalu
Poštovane forumašice i forumaši i sva ostala zainteresirana javnosti, dobrodošli u 22. poslanicu Bubi forumašima, u kojoj ćemo za kraj ovog, odnosno tehnički prošlog mjeseca, porazgovarati o fenomenu futurizma na hrvatskoj glazbenoj sceni. Čak nekoliko vas je u igri pogađalici točno povezalo Selestiju, pravog imena Gabriela Zrilić, s nazivom ove poslanice, što uistinu dokazuje da je Selestiah, iako relativno nepoznata na široj sceni, žanrovski već postala prepoznatljiva kao jedna od nositeljica moderne neyem-Gen Z produkcije.

Meni je Selestiah na tragu Bad Daughter, odnosno mislim da je Druga osoba baš kao Thick bila dosta underrated stvar u kontekstu Forumske Dore. Iako mislim da Thick tu ipak jede Drugu osobu, što je u koncu i rezultat pokazao, mislim da Selestiah ima mega-giga potencijal da stvara glazbu na razini Thick numere, za koju i danas smatram da, iako nije bila dovoljno prepoznata na FD, bi na Eurosongu uz dobar vokal i nastup lagano bila u top 10.

Druga osoba imho nije na toj razini jer joj nedostaje produkcije i aranžmanske kompleksnosti, ali je apsolutno catchy stvar koju pamtiš kako zvuči i mjesecima nakon što si je sam sebi možda posljednji put samovoljno pustio na playlisti.

Selestiah ima vrlo zanimljiv glas, ali je općenito i vrlo zanimljiva kao glazbena ličnost, ali i persona općenito. Originalna je i svoja, a to su osobine koje ja iznimno cijenim kod artista. Zato sam upravo za njenu poslanicu iskoristila temu futurizma jer futurizam je bio pravac umjetnosti koji je označio početak novog tisućljeća i figurativno i doslovno.

Iskreno, kad me netko pita što je recept za uspjeh na Eurosongu, prvo što mi padne napamet kao odgovor je ona klišej-rećenica "biti autentičan". Ali makar je klišej, to je istina i zato mislim da bismo trebali težiti tome da šaljemo kao predstavnike na Eurosong izvođače koji nam ono što želimo doživjeti u budućnosti mogu donijeti već sad. A to mogu samo izvođači poput Selestije koji imaju nešto posebno. Koji se izdvajaju i koji imaju neku posebnu auru i energiju. I koje lako možete, recimo, povezati s imenom neke poslanice.

Mislim da su se izvođači na našoj sceni počeli utapati jedni u drugima. Evo baš kao što je Neimenko spomenuo gore, i kad se netko istakne nečim drugačijim, počne često kopirati sam sebe, poput Lockrooma, pa i to s vremenom dopi*di.

Kod Selestije mi se sviđa što ostaje dosljedna sebi i tom nekom modernom popu koji fura, ali joj opet svaka pjesma zvuči drugačije. Ja znam da bi njena pjesma Droga koju volim u ovoj formi u kojoj je objavljena flopirala na Forumskoj Dori, ali meni je kraj te pjesme (negdje od 2:30) toliko je*en da nekad kad mi pjesma dođe na shuffle preskočim do tog dijela samo da to poslušam. Htjela bih da napravi jednu pjesmu full u takvom điru i mislim da bi izdominirala ne samo na FD, nego i na ESC-u.

Potencijal je tu draga, idemo!

BubbyBu is offline  
Odgovori s citatom