Pogledaj jedan post
Old 16.06.2025., 17:23   #9450
Quote:
petielement kaže: Pogledaj post
Nope, lažeš praktički uvijek i o svemu. Primjer 911 promoviraš službenu lažnu priču i ismijavaš ideju da bi Ameri napali sami sebe, a to je točno šta su uradili,
Idiotarije. 9/11 je teorija zavjera koja mi je podla do kosti i potječe od najgorih ameromrzitelja (i antisemita). To što ne vjerujem u ta bulažnjenja me ne čini nikakvim lažovom, kako ti klevećeš.

Quote:
Jedini koji apologetski krivi stvari si ti, pa ti je LeVey moralniji od Isusa
Jest. Nema u njega paklenog ognja za prženje neistomišljenika. Čak niti "privremenoga".

Quote:
Pogubljen si, u istom postu si napisao.
Prije samo par postova si napisao.
A iz tvog opusa inače vidimo da ne vjeruješ da je postojao ko povijesna ličnost.
Smušen si. Godinama govorim jedno te isto. Nema dovoljno dokaza da je Isus povijesna osoba. Svi dokazi su pušiona.
Možemo samo raspravljat o tome što je taj lik navodno rekao i Bibliji, i to je to.

Mogao je biti i izvanzemaljac, jer to ne može nitko isključiti, ali je bez dokaza i vrlo slabo vjerojatno.

Pavao je vjerovao u nebeskog Krista kojega je vidio u svojim vizijama i Starom zavjetu naviještenoga. Što ti nije jasno? Objasnio sam milijun puta, a opet ne shvaćaš.

Quote:
Aham, a ti im pokušavaš "pomoć" tako da njega koji je učio ljubav, suosjećanje, oprost zoveš gori od Hitlera, a promoviraš LeVeyev "moral" LeVey kojem su mržnja, ponos, pohlepa, gnjev, zavist, požuda, proždrljivost i lijenost pozitivne i poželjne kvalitete.
Naravno da nisu. To je tvoja projekcija kao kvazi-kršćana štoli, na "zle sotoniste koji su samo zlo".

Isus Paklenjak je vrlo nemoralan lik, usprkos priči o praštanju i okretanju drugog obraza.
Ideja prženja u paklu za grijehe u ovom kratkom životu je odvratna.
Čak i ako je "samo" koje stoljeće ili dva.

Quote:
Kakav Musliman,
Aludirao sam na tebe, kako gledaš na lik Isusa. Da si im bliži nego kršćanima.

Quote:
Od Muslimana Sufi mistici ko Rumi su vrlo blizu ili na tom statusu Realizacije.
Ti bi morao biti na tom stupnju da možeš procijeniti.
Odgovori s citatom