Quote:
rib@ kaže:

Da se i mi oko nečega složimo.
Dakle, kad netko iz sustava odgoja i obrazovanja za izjavu :"Lijepa riječ će otvoriti više vrata od ružne." aludira da je floskula, po Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža, 2013. – 2025 između ostalog smicalica i laž, samo se mogu čuditi tolikoj bahatosti
Mislim da mnogi tako postupaju, između ostalih i ja.
|
Izraz ‘floskula’ nema značenje smicalice ni laži, nego isprazne frazetine, nečega što je toliko očito da je nepotrebno navoditi. Predloženi prijevod te riječi je ‘ispraznica’. Baš kao ovo tvoje. Dakle, smicalica i laž je ovo što ti, pozivajući se neki autoritet, tvrdiš da pojam floskula znači. A to tvrdiš kako bi mogao konstatirati da sam bahata. [emoji849][emoji38]
I to u kojem sustavu radim nema nikakve veze. Želiš li možda aludirati na to da “kvarim mladež”? Ako da, u izvrsnom sam društvu, i Sokrat je bio optužen za to. [emoji16]
A da se nećeš ispričati za ružne riječi koje mi ti, kao tobožnji zagovornik korištenja lijepih riječi, upućuješ znam po tome što nikad ne priznaješ da si u nečemu pogriješio. Hmmm, kakve to ljude “krasi” uvjerenje u vlastitu nepogrešivost? I nesklad između riječi i djela?