Quote:
đezminka kaže:
Apsolutno se slažem. Mene je isto ta priča o željeznici ubila u pojam, ali dobar dio toga sam ignorirala, i nije mi pokvario sam dojam knjige na kraju.
Ja sam preko vikenda pročitala i četvrti dio - moram reći da sam se nasmijala na dosta mjesta, a kraj me poprilično iznenadio. Dovoljno da odmah uzmem i peti dio.
A vidiš, ja bih rekla da mi je Sarantinski mozaik puno bolji od Tigane. Čak i Lavovi Al-Rassana, pa tek onda Tigana.
Fionavar je bio ok, ali nakon tog serijala shvaćam zašto čovjek ne želi pisati trilogije (i nastavke općenito), dok mi je Ysabel bila jako jako slaba. Pročitala sam još i Pjesmu za Arbonnu (jako dobra), Posljednju svjetlost sunca (meh) i možda još neku, ali da se u ovom trenu ne mogu sjetiti. Generalno piše jako lijepo, i jedan mi je od top 3 pisaca ikad (prva je Robin Hobb, pa onda on).
Malo se bojim ove nove jer ima to razbijanje 4. zida, a generalno ne volim takve stvari jer me totalno izbace iz radnje. Vi koji pročitate, javite baš dojmove i je li vam to smetalo ili ne.
|
I ja taman za vikend pročitao četvorku DCC-a, danas krećem na petu, baš se fino zakuhalo
A što se tiče GG Kaya, meni je od njega sve bilo skroz dobro, i više nego dobro, on je baš pravi pisac, uvijek mu knjige imaju glavu i rep, bude zanimljivo, nikad mi nije bilo žao što sam pročitao njegovu knjigu. Nisam pročitao baš sve, ali ono što nisam definitivno planiram.