18.03.2004., 14:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2003.
|
Eto kako se piše molba za posao
Jedna od priča iz Iskonovog natječaja za kratku priču...
Quote:
NATJEČAJ ZA POSAO
Poštovani gospodine A. B. (firma ")!
Javljam se na Vaš oglas objavljen u dnevnom tisku u kojem tražite više djelatnika u stalni radni odnos. S obzirom da ne navodite o kakvom se poslu radi, niti čime se Vaša cijenjena firma bavi, dopustite mi da Vam se u nekoliko redaka predstavim i ujedno prijavim kao kandidat. Uz osnovnu imam završenu i srednju školu (Zagreb) sa zvanjem – ekonomski tehničar, što sam u više položenih tečajeva i prekvalifikacijama upotpunio zvanjima – krojač, monter centralnog grijanja, kuhar, tehnički crtač, programer-administrator, te dekorater-designer. Nakon završenog pravnog fakulteta (London) kao redovni student, upisao sam, te završio medicinski fakultet (Pariz), gdje sam i doktorirao. Stručne prakse i stažiranje odrađivao sam dijelom u Madridu, a dijelom u Moskvi, nakon čega sam u Frankfurtu asistirao na priznatom Institutu za atomsku fiziku i biologiju. Pri tome sam objavio desetke stručnih članaka u svjetskim časopisima i literaturama što se danas koriste u praksi. U međuvremenu sam odslužio vojni rok i položio sve kategorije za upravljanje motornim vozilima, te volontirao pri Udruzi za skrb starijih i nemoćnih osoba. Kao velemajstor imao sam zapažene rezultate na šahovskoj olimpijadi, a igrajući golf i vaterpolo, te s folklornom sekcijom obišao gotovo cijeli svijet. Poslove koje sam dosad obavljao bili su uglavnom fizičko-intelektualne, konzultantsko-revizorske i telekomunikacijske prirode. U slobodno vrijeme pratim razne tribine i predavanja iz područja genetike, poljoprivrede, šumarstva i porezne politike, a kao hobi ističem numizmatiku i esperanto. Uvijek je teško govoriti o sebi, ali moram naglasiti da me krasi skromnost, poštenje i humanost, a kao ljubitelj životinja i prirode više puta sam za svoje aktivnosti dobivao priznanja raznih udruga i organizacija od kojih mi je najdraža nagrada UN-a. Razlog zbog kojeg se javljam na Vaš natječaj je, da sa svojih 25 godina života sudjelujem u razvitku Vaše firme i našeg društva u cjelini, što za mene predstavlja novi izazov. U nadi pozitivnog odgovora srdačno Vas pozdravljam.
P.S. Ukoliko se negativno izrazite prema mojoj prijavi, molio bih Vas da o tome izvijestite i HZZ (Burzu rada) kako ne bi izgubio stečena prava.
Unaprijed zahvalan,
Dr mr sc doc Emilio B., dipl. ing.
|
link
|
|
|