Pogledaj jedan post
Old 19.06.2008., 08:49   #21
...kažem ja njoj da bih htio doći do svog vlasničkog lista. Nisam ni počeo, a ona meni da je to on-line samo onako i da se pravi vlasnički list vadi u gruntovnici, ma OK, ali mene zanima on-line. I tako sad da joj dam z.k uložak, kažem nemam gdje to mogu naći, kaže ona piše u vlasničkom listu, pa ženo Božja da bih došao do vlasničkog lista on-line moram pročitati broj s vlasničkog lista....Može li mi netko reći kako se dođe do tih vlasničkih listova? Ono, imam ime i prezime vlasnika, adresu objekta i kako dalje?....[/QUOTE]

Bok,

Koliko ja pratim zemljišne knjige i katastar, ima još dosta zaostataka, a to znači da mnogi vlasnici još uvijek nisu upisani kao vlasnici....adrese i prezimena se mijenjaju, ali se ne prijavljuju promjene (jer i to košta nekih 50-tak kuna).
U kupoprodajnim ugovorima navedeni su naziv katastarske općine i broj katastarske čestice, te se po njima izvršava pretraživanje on-line (na www.katastar.hr još i preko posjedovnog lista.) Uz to sve podaci između katastra i zemljišne knjige NISU USKLAĐENI...a to se osjeća i u slučajevima kada katastarsku česticu iz katastra treba IDENTIFICIRATI sa česticom u zemljišnoj knjizi....(čest slučaj u katastru Grada Zagreba)...

Dakle treba biti svjestan da svaki pojedinac treba biti odgovoran za svoju nekretninu jer time štiti svoje vlasništvo i njom raspolaže kako želi (kupoprodaja, darovanje, hipoteka ili nasljeđivanje).

Uređena nekretnina znači kako u naravi tako i na papiru, a što tiče on-line vlasničkih listova pretpostavljam da će to biti u skoroj budućnosti.

Interesantna je web stranica www.uredjenazemlja.hr, pa se tamo mogu dobiti detaljnije informacije...

Ako ti nisam mogla pomoći, bar se mora priznati da se trudim.

Pozdrav
Đurđa is offline  
Odgovori s citatom