Pogledaj jedan post
Old 28.09.2008., 18:04   #9
Prije 3,5 god. odlučio sam kupiti kornjaču(e). Nisam imao nikakvih iskustava s njima, te sam zatražio od prodavačice da mi kaže čime se hrane, kako se drže, itd. Odgovor je bio: Kornjače ne rastu, vrlo malo jedu (dati ih par račića svakih par dana), držati ih u malo vode. I naravno ja kupio odmah dvije crvenouhe, koje su živjele skoro 3 godine. Uginule su isti dan (proljeće 2008.). Nisu skoro ništa narasle. Odlučio sam pokušati saznati od čega ugibaju, putem interneta. Čitajući stranice o kornjačama saznao sam na koji se zapravo način drže, kakva im je prehrana, itd. Sada imam jednu žutouhu, kod mene je 5 mjeseci, dužina gornjeg oklopa je bila 4,3 cm kad sam ju kupio, sad je 7,0 cm.
Jučer bio frend kod mene, vidio kornjaču i rekao "Kako je velika, ja imam 2 male, stare godinu dana.". Pitam ga dal ih hrani. Kaže on rijetko, rekli su mu da kornjače ne jedu previše i ne rastu. Također su žutouhe.
Što zapravo hoću reć; kako prodavačice tako očigledno daju krive informacije? Pa rade u tim pet-shopovima, moraju nešto znati o životinjama.
Kaj mislite o tome, imate kakvih iskustava? Držite možda kornjače, koliko i na koji načim brinete o njima?
sefgradilista is offline  
Odgovori s citatom