Poduži post...
Quote:
yoke kaže:
obzirom da mi je DB 3,5x6,2m (ali s balogovanjem) nebi htio da mi TV ''pojede'' cijeli prostor.
A bit ce montiran na zid sirine 3,5m.
Udaljenos gledanja ce biti od 2,5-4 pa i 6m;-)
3,5m ce ipak bit najcesca udaljenost s koje ce se gledati.
|
Slobodno idi na 42". Većina ljudi bi ovdi na forumu rekla da nijedan TV nije prevelik
Quote:
Bitan mi je i kut prikaza s obzirom na razlicite kuteve iz kojih se gleda TV.
|
Onda ti je izbor plazma ili Panasonic neoLCD-i koji imaju daleko najbolji kut gledanja kod LCD-a (nekih 160 stupnjeva vs oko 90 kod svih ostalih).
Quote:
Sad su u technomaxa u Splitu postavili pult sa panasonicovim televizorima i tu su izlozeni i 37V10 i 42G10 i 42S10
|
Bio sam u Technomaxa u Jokera. Ne samo da plazme nisu naštimane kako triba, već ih "hrane" užasnim SD signalom sa neta. Za razliku od Philipsa na kojem se gledaju samo HD materijali.
No, to namjerno rade.
Quote:
Bitno mi je za lovu koju dajem dobiti najbolje sta se nudi.
Nije mi bitan best buy.
|
Najbolje? Panasonic 42V10E plazma!
Plazma ipak nudi prirodniju sliku.
Quote:
- prikaz, fluidnost scena
|
NeoPDP plazme sa svojih 1080 linija pokretne rezolucije (vs 650 linija kod LCD-a sa 100Hz).
Quote:
- kontrast - hmmm...opet sam navikao da plazma to odradi kako treba ali opet u technomaxa 37V10 je to bolje odradio
|
Panasonic LCD-i imaju puno lošiju crnu boju od recimo Samsung LCD-a. Dakle, tu iza plazmi prednost ima Samsung 40B650.
Quote:
zato reko idem priupitati dali je netko jos gledao ova dva modela te ih direktno usporedio.
|
To je kolega Nani.
Quote:
Danas sam primjetio da je pala cijena i sony Z seriji...nju nisam nesto pretjerano gledao jer mi je bila visoka cijenom...sad vidim da je 40Z4500 isto oko 10000kn (malo iznad)...pa bi i ona mogla uci uzi krug...
|
Vidljivi kut 90 stupnjeva, izraženi artefakti kod Motionflow tehnologije. Ostalo OK, posebno crna boja koja je odlična za non-LED LCD. Cijena NIJE OK. No, izašao je Z5500...
Zaključak:
obzirom da ti cijena nije bitna (ako sam dobro shvatio), tvoj izbor je:
1. Panasonic 42V10E plazma
2. Panasonic 42G10E plazma
3. Panasonic 37V10 LCD
4. Samsung 40B650 LCD
Ja bi to tako poreda...