Quote:
Aganor kaže:
Iz vasih upisa se vidi jasna i ocita "nostalgija" za INKVIZICIJOM! Sto mislite, koji su putevi ispravni u postizanju spiritualne moci, a da vas inkvizicija zaobidje!? Da li je kod vas "metla"- relikt ili cilj!?
Ja sam spiritualno vrlo naivan i zelim se malo "svijesno prosiriti", pa bih zamolio vrle vjestice i vjestce za put spasa!
Kojim putem treba krenuti, "vijkom za palac" ili "klijestima" za kozu ?
Vrli majstori, pomozite!
|
Pozdrav, Aganor
Koji su putevi ispravni?
A tko smo mi da mozemo nekome odrediti ispravan put? Bogovi nismo, a ni njihovi ovlašteni predstavnici.
"Metla" nije ni relikt ni cilj, već proces na samo jednom od nebrojenih puteva koji su nam na raspolaganju.
Moliš vrle vještice za put spasa?
Ovaj put to zasigurno nije, ako te takovo spasenje zanima detaljne upute ces dobiti od Il-a, Krscanina, Shadija ili nekog drugog stručnjaka za opće spasenje sa foruma Religije.
Inace, osobno ne tezim za spasenjem vec osobnom spoznajom, razumijevanjem sebe i svemira. Jasno je da takvu subjektivnu i relativističku spoznaju ne mogu propisivati i nametati drugima kao jedinu ispravnu i proglasiti je za jedini ispravni put. Stovise, najcesce odgovaram ljude od takovoga i slicnoga puta jer je tezak i opasan.
Kojim putem treba krenuti? Mislim da je vazno da izaberes put koji odgovara tvojoj osobnosti. U koliko si izabrao put krscanske vjere i filozofije i u njemu pronalazis odgovore, spoznajes svemir i sebe , drzi ga se, on je tvoj put, za tebe najbolji put.
Mene bi zanimalo da nam malo napises o svojemu osobnom putu i svojim spoznajama.
V.