Pogledaj jedan post
Old 17.08.2009., 00:21   #183
Dani Groma, Nino81 je opisao proceduru u koju sam se i ja sam uvjerio, tako bi trebalo biti, neznam zasto u tvom slucaju nije... Jesi li ih pitao kakva dozvola? Jesi siguran da si odabrao plinsko oruzje, a ne nesto drugo? Jedino sto trebas je prijaviti ga i onda dobijes "dozvolu za nosenje" tj. potvrdu da je legalno prijavljen.

-----

Sad mojih par pitanja...

1. Moze li kod mene biti pronadjen bez ikakve dozvole ili potvrde u bilo kojem trenutku startni pistolj od strane policije?

2. Kakve su dozvole i potvrde (ako uopce jesu) potrebne za zracni (airsoft) pistolj? Isto ima funkcije i izgled kao pravi, samo sto ne moze nista drugo ispaljivati osim zraka ili malih bezopasnih predmeta? Prijava na MUP, nista?

3. U kojim okolnostima mogu ispaljivati hitce iz plinskog pistolja? Naravno, uz legalno nosenje... SAMO u samoobrani? Znaci li to da kad bih ispalio hitac morao bih ici i u postaju na davanje iskaza i prepoznavanje napadaca itd? Ili je dozvoljeno i ispaljivanje pod blazim okolnostima, recimo na nekom brdu ili parku (naravno, ne dok su ljudi preblizu, ali realna je mogucnost da ce cuti); to je vjerojatno remecenje javnog reda i mira, ali isto tako bi bilo da se stvarno moram obraniti i pucati... Kazne, ako ih ima?

4. Prasci metaka plinskog pistolja, bas oni 9mm kao sto je HexMaster stavio link na njih, su prilicno raspoznatljivi, i bilo tko tko se razumije u oruzja bi znao razaznati da je to plinsko punjenje. Mene zanimaju corci, tj. metci koji se koriste u filmovima i na vojnim vjezbama te imaju puno dublji i jaci zvuk: mogu li se oni ispucavati iz plinskog oruzja, te kako doci do njih, jesu li potrebne neke dozvole? Ili su oni samo za pravo vatreno oruzje...?

5. Razlikuje li zakon u bilo kojem pogledu papreno i barutno punjenje za plinski pistolj?

Hvala na odgovorima

Zadnje uređivanje Osteron : 17.08.2009. at 01:00.
Osteron is offline  
Odgovori s citatom