Copernic, ovo me podsjeca na jednu pricicu. Kad su pitali Budhu da im objasni kako je to biti u nirvani on im je ispricao pricicu o ribi i kornjaci koje su zajedno zivjele u jezeru. Kornjaca je povremeno izlazila da bi svrljala po kopnu. A riba se cudom cudila gdje to kornjaca odlazi. I kad ju je pitala, kornjaca joj je pokusala objasniti ali bezuspjesno. Jer riba nikako nije mogla skuziti sto to znaci hodati, kako se to moze opstati na suhom, sto vise ona nije mogla uopce skuziti sto je to 'suho'. I tako mogla je kornjaca objasnjavati satima...ribi nista nije bilo jasnije. Jedini nacin da riba shvati o cemu kornjaca prica je da sama izadje na kopno. Ali tada bi riba jednostavno umrla jer nije spremna za zivot na kopnu.
Ali moje misljenje je da je riba ipak dobila predodzbu o tome da ovaj njezin svijet koji ona poznaje nije jedini, a bez kornjace to nikad ne bi saznala. Eto, zato mislim da ponekad treba poslusati kornjacu ali dok sami nemamo iskustvo kornjace nikad necemo skuziti potpuno o cemu to ona prica