Pogledaj jedan post
Old 30.11.2004., 21:49   #72
Isprika Trasholdu

Imaš pravo ja sam stvarno jako stara. Ono za muzej mi je brojka za koju nikako nemogu pronaći referencu. Ali ono po sjećanju kad smo polagali petrologiju onda nam je rečeno da u tom muzeju ima najviše uzoraka razno raznih kamenčića. A deset godina kasnije moj sin se jako zainteresirao za dinosaure, pa to sigurno tamo ima maketa mastodonta preko originalnog kostura, uključujući i kompletni prikaz razvoja starih sisavaca, isto tako znam da tamo ima najbliži preparirani dodo (ptica). Fučika sam znala da su promjenili ime ali se nisam mogla sjetit kako. Zadnji put kad sam tamo bila prije 2 godine, onda su imali izložbu maketa dinosaura, vožnju motorima po krugu, i instalaciju nekakve turske bitke (mislim da je to stalna postava, vidila sam je i kao djete). Holešovice sam preporučila namjerno baš zbog toga što se još jedino tamo može osjetit onaj "štih" komunizma. Nisam navela Pastirku iako je meni ona nezaobilazna jer mislim da to može dobit i u Osjeku ili Miholjcu. Inače ja sam skorz suprotna od tebe treća generacija čeha u Hrvatskoj u Pragu sam svake druge godine, ali od ljudi ne stignem sve obić.
Apropo Karlovog mosta ima jedna priča koja kaže da je za njegovo zidanje korišten mort u koji su se mješali bjelanjci od jaja i svaka pokrajina je morala dati svoj doprinos. Treshold daj nam reci koja je ona žuta kuća iz Kunderinog romana uz Karlov most, ona prema Kazalištu uz ledobrane ili neka druga.
U svakom slučaju mislim da će se svako u Pragu dobro zabavit.
Ljep pozdrav svima.
d@d@ is offline  
Odgovori s citatom