evo kako je jedan čoek zahvačen citroenovim virusom opisao zašto vozi spačeka, ami, mehari, dyanu i ostalu A seriju
-Kad sam bio klinac, pao sam i pod koleno mi se zarezala velika rana u obliku "chevrona". Kad sam gledao ranu, kako počnije da krvari, pomislio sam na crnu ajkulu, kojom su došli jednom u posjet neki očevi prijatelji ...
Tako je počelo...
Ja volim spačeke i ostalu seriju A. Ali to nisu Citroëni, znate. Oni su samo uzeli "double chevron" znak da mogu da žive medju nama.
To su vanzemaljci koji su dosli ovamo s neke druge planete.
Čak mnogo i ne liče na automobile (osim 4 točkova, a ponekad čak samo 3...)
Oni ne prde ko drugi automobili, oni vrištaju nekim visokim glasom, ko neke visokotonske ćurke, pričaju nešto na vanzemaljskom...
Ako uletiš njime u pšenicu, možeš crtati krugove i tako su laki da ne ostavljaju tragove, samo krugove u pšenici...
Oni su sa jedne planete koja je manja od Zemlje jer ih totalno zeza gravitacija, uzbrdo nemaju nikakve snage...
Dokaz za to je i to da putuju malenom brzinom - da na svojoj malenoj planeti ne dodju oko svog ekvatora prebrzo.
Piju benzin samo zato, da bi mi mislili, da im treba, je su "kao" automobili. Inače mogu oni i bez toga.
I, eto, zavrsih, dovoljno pričanja, odoh do mog spaleta, pa da poletimo krug-dva u orbiti, možda skoknemo do Neptuna i nazad, malo je hladnije tamo, tu vam je vruće ko u paklu...
Ajd, vidimo se
--------------------
Prije godinu i pol 22 traction avanta i još poneki stariji citroen išla su u vožnju, iz francuske i još poneke zemlje, po europi... pa su stali i u zagrebu