Pogledaj jedan post
Old 30.07.2010., 10:48   #18
Wink

Pitanje za Josipa09...

S obzirom da vidim da govoriš iz izkustva zanima me koju si brtvo ugradio na svoj motor?

Naime i ja sam vlasnik Citroena C3 sa istim benzinskim 1.4l 75 ks motorom. Počeo mi je slinit ulje na oko 90000 km. Upravo sam izvrtio i 100000 km i spremam se tokom 8 mjeseca u servis da saniram tu grešku. Do sada sam imao jedan kratak razogovor sa čovjekom iz servisa i rekao mi je da se okvirna cijena popravka kreče oko 3500 kn, uzmimo u obzir da u to ulazi i redoviti servis. U taj servis ovoga puta bi bila uključena i izmjena zupčastog i staznog remena i vodene pumpe. Nabrojio sam samo ove tri stavke jer one odskaču od dijelova koji se mjenjaju prilikom standardnog servisa. Inaće, prema servisnoj knjižici koju imam proizvođač je predvidio izmjenu remenja i vodene pumpe (po potrebi) na 120000 km.

Zanima me dakle što mislite o cijeni, što mislite o tome da kupim neke zamijenske dijelove i koje marke, te je li to preporučljivo odnosno kakva je kvaliteta tih djelova?

Inaće, moj C3 je 9 mj. 2003 god., drugi sam ponosni vlasnik , jako je očuvan (pazim ga bolje nego sebe ) a imam ga 2 i pol godine te sam napravio sa njime 55000 km. Do sada sam mijenjao jedan injektor i to čim sam ga kupio (1400 kn...prokleti benzin s INE...sad tankam na Tifonu i ide ko vurica ) te imam ugrađen plin sa kojim sam prevalio 45000 km bez i jedne najmanje trzavice, hvala Bogu skoro pa savršeno!

Skoro zaboravio...servisiram u Panda Čakovec. Do sada sam bio 2 puta na servisu i nemam ni najmanju primjedbu. Dečki rade super posao i imam dojam da nisu skupi, ako ništa drugo onda s obzirom na kvalitetu posla koji naprave jer nemam nikakvih problema s autom...haubu dižem kad nemam tekučine za pravnje stakla

Eto, molio bih malo informacija oko tih zamjenskih djelova, brtva prije svega