Quote:
Kidm kaže:
Ne znam sto je za tebe pas ali za mene je on ravnopravni clan familije..a ako se ponasa kao moja famili to znaci da je neki put do boli dosadan,da usprkos mom pametovanju on radi po svom,da cu morat cistit za njim bez obzira na spol i da ce me vjerojatno kakve sam srece svaki dan dignut u 5 ujutro s molecljivim pogledom koji govori da bas sad mora ici na wc i to hitno..a s druge strane razveselit ce mi se svaki put kad me vidi kao djete djedu bozicnjaku,razveselit ce on mene i nasmijat kad sam totalno u bedu pa makar to bilo i s lokvicom nasred hodnika jer i to moze izmamit osmjeh..
sve pozitivne i negativne strane psa znam jer sam vec imala puno veceg psa prije gotovo deset god..ali je zivio u boksu ne u kuci i bio je pasmine koji je zahtjevala kilometarske setnje..znam da i yorki trazi setnje jer ipak je on terijer ali je manji i moze komotnije zivjeti sa nama u kuci nego veci pas..a i nemam namjeru jos otici po njega..mozda tek sredinom sljedece god..cekala sam ovoliko(htjela sam da klinci malo odrastu) mogu i jos malo..samo me zanimalo kakve je razlika i da li je uopce ima izmedu muzjaka i zenki sto se tice ponasanja i tih nekih nagona..u svakom slucaju planiram kastrirati psica bez obzira na spol..
|
Oprosti ako sam te ikako pogodila, nije mi to bila namjera. Naime način na koji si postavila upit mi se učinio da proizlazi iz nekih strahova i dilema koje se moraju riješiti prije nego se pas odluči dovesti.
Inače, razlika između ženki i mužjaka pasa je jednaka kod svih pasmina. Iako je jorki mali pas, jednako je velik pas u glavi i pas općenito kao i svi ostali psi. Jedina specifičnost jorkija koja recimo meni stvara veliki problem jest ta da je jako vezan za svoje vlasnike i ne voli ostajati sam. Želi stalno i svugdje ići s gazdom. To može biti veliki problem, posebno što pas hoće pasti u depresiju, razviti gastritis i sl. Imaš dosta dobre sitove koji pišu o osobinama raznih pasmina, pa tako i jorkija. Mali filmić koji ti preporučujem:
http://www.youtube.com/watch?v=cSWWyqYJ6hw
Nadam se da ćeš odabrati ispravno i da te čeka sve ono čemu se toliko veseliš

Lp