i sto se tice pamcenja sna neznam je li netko spomenuo ovu tehniku- nadam se da je
ako zelis zapamtiti san iu kad osjetis da se budis polako, nemoj otvarat oci nego pokusaj "premotat san"- kreni od kraja prema pocetku-nekad mislim da se necu moc svega sjetiti ali u tom polubudnom stanji vjeruj mozes jedno potice drugo sjetis ne neceg sjetis se o cem si razmisljo prije toga- neznam meni to barem funkcionira svaki put i normalno obavezno imati pokraj sebe papir i olovku, nemora se truditi lijepo napisati- iako ja i to mogu barem citko
ili ako netko meditira, mozes prije meditacije odrediti o temi koju zelis provesti kroz um(tu ima isto svakakvih tehinka ali za lucidne snove je meni osobno ova najbolja) . zazmirim i disanje, bla bla sve sta ide prije do kse ne smiris tj ocistis um donekle i opet se vratim tamo- znamzvuci lako ali sam to oduvijek mogla sam si premjestit svejsnost na ono sto me zanima- zapravno najbolja rijec je da PRIMJETIŠ, neznam kak to objasnit-primjetis u tom stanju da si opet tamo... ugl i opet vidis slike ponovo prozivis san ali u drugacijem stanju - i normalno papir i pisi opisuj, a ja opet iako neznam crtat vise volim crtat jer imam foto pamcenje pa mi je to lakse, zatvorene oci i peglaj- cak sam si izostrila jedan detalj koji sanjam u svakom recimo sednom, osmom snu- kucu na jezeru pokraj prediven sume i livade. pa savrseno nesto i to si planiram nacrtat na zid.
jel netko raido ovu tehniku?