Pozdrav svima

nova sam ovdje, pa bi molila nekog sa sličnom dijagnozom da podijeli svoja iskustva (oprostite ako ponavljam, nisam baš pročitala sve postove).
Imam 19 godina i zbog izrazito neredovitog ciklusa mi je ginekolog predložio ultrazvuk jajnika. Zaključak je da su oba policistična, a pored toga imam i povišene vrijednosti testosterona.
Nedavno sam saznala da najvjerojatnije imam i hipotireozu, tj, štitnjača mi slabije radi. Također imam par čvorića i neko zadebaljanje na desnoj strani za koje kažu da je moguća cista (tek sam nedavno dobila nalaze hormona štitnjače, tako da sam još u fazi utvrđivanja točno dijagnoze).
U zadnjih nekoliko mjeseci sam dobila oko 5 kg, index tjelesne mase mi je normalan, ali svejedno se trudim držati se koliko toliko zdravije prehrane.
Inače sam uvijek bila zdrava i aktivno se bavila sportom (11 godina plivanja), ali prije godinu dana sam odselila od kuće i otišla na faks u Zagreb, i sve se okrenulo. Pao imunitet, usporio se metabolizam, prestala sam sa tjelesnom aktivnošću, i to zamijenila sa puno sjedenja za knjigom ili kompjuterom, pa ono glavno - stres.
Tako da se u manje od mjesec dana sve odjednom sjatilo.
Oprostite za poduži post, ali molim vas za savjete..
Hvala