Quote:
Namelles kaže:
De mi reci, da li si sve vježbe u knjizi uspio rješit ili neke nisi znao? Također radim po toj knjizi i neke ne uspjevam riješit, npr. one na kraju prvog poglavlja. Da li bi to trebao znat ili da ih preskočim i nastavim dalje? Da li ću se sjebat kasnije ako preskočim?
Hvala na odgovoru unaprijed!
|
Bilo bi poželjno da znaš riješiti sve. Kasnije, kad naučiš neke nove stvari, će se od tebe tražiti da stare zadatke preradiš na neki novi način (npr. sa pointerima). Ja sam riješio negdje 95% svih zadataka, no nije išlo lako. Ponekad sam poneki zadatak rješavao po dva dana, stalno bi se vraćao, gledao, kako sad neće, zašto mi baca segfault, kako je zbrojio ovo ili ono, zakaj ne vadi pravi član arraya. Ponekad bi skoro zaspao za kompom. Ali na kraju dobiješ dobar osjećaj za te stvari. A neuspjeh u rješavanju zadataka sam priznavao tek nakon teške borbe. Tebi preporučam isto. Ali imaj na umu da su i neki od zadataka čudno i nejasno formulirani, pa se može stvar višestruko tumačiti. Ne znam sad primjere napamet, ali znam da je bilo čudnih formulacija.