Pogledaj jedan post
Old 12.01.2012., 15:01   #80
Quote:
cvjetaca kaže: Pogledaj post
koliko se ja sjecam, u 2ndu smo svi bili bijednici nesposobni za ista i nije bilo moguce nabrijat lika iznad nekih osnovnih stvari. Onak, sretan si da si živ.
Definitivno. U tome i je bio dio čari. I puno blaži power curve zbog toga što level nije dizao toliko stvari kao u 3.x/PF. No, i monsteri su bili slabiji pa se to balansiralo na jednoj nižoj razini jer je sve imalo manje HP-a i radilo manje damage-a. Na 1. levelu većinu playera mogao je 1 shottati goblin ako mu se posrećilo na kocki.

btw, zgodni stripići

Quote:
-Almighty_Watashi- kaže: Pogledaj post
imam doma Swords&Wizardry knjizicu, na linku mozes nac besplatni pdf. Knjiga mi je bila tak dobra da sam si narucio hardcover . U pitanju je OGL reizdanje oD&D pravila iz '74. Cjela knjiga ima 100 strana te ukljucuje sva pravila za igru + sve monstere + sve magical iteme. Igra je maksimalno jednostavna (ipak je to preradjeni wargame) i ocekuje se da skoro pa sve rjesavas opisno.
Ono sto je posebno zanimljivo, runde nisu definirane u 6 sekundi nego u neodredjenom vremenu koje dosta dugo traje. Ako sam tocno shvatio, combat se igra po inicijativi (igraci pa protivnici pa igraci itd), ali se visemanje odvija u realnom vremenu. To je jedna stvar koja se jako brzo promjenila, ali zanimljiv koncept ako preferiras puno storytellinga
Vidio, pročitao, dopada mi se - skinuo sam white box verziju
No ipak ga ne bih igrao, malo mi je pre simplistički. Sa druge strane, jako mi se dopada OSRIC, reizdanje AD&D 1st editiona, jako pročišćeno i kvalitetno napisano (iako bez monkova, bardova i psionica koji su bili u 1e PHB-u).
izalac is offline