Pogledaj jedan post
Old 16.01.2012., 14:45   #7
Quote:
izalac kaže: Pogledaj post
Tox, ne znam gdje ima u HR, ali trenutno je na Amazonu akcija za 11 funti + poštarina. Ako ti nije problem za naručiti (a ja sa Amazonom nikad nisam imao problema), naruči od tamo.

http://www.amazon.co.uk/Dungeons-Dra...6700888&sr=8-1

Iako, savjetovao bih protiv toga da kupiš taj starter set, i to iz nekoliko razloga:

- kao što vidiš iz ovog topica, 4e je već poprilično mrtav budući da je 5e iza ugla
- Pathfinder kao neslužbeniji nasljednik D&D 3.x je popularniji u HR od 4e
- Pathfinder isto tako ima bolji i kvalitetniji početni box nego 4e (nemam ga osobno, ovaj dojam sam dobio iz reviewova po netu), tako da se slažem sa Cvjetacom u tom pogledu
- glavni dio Pathfindera i D&D 3.x možeš naći besplatno na netu u obliku system reference dokumenta koji je besplatan, budući da su te igre pod open gaming licencom - npr. SRD za pathfinder možeš naći na: http://www.d20pfsrd.com/
- stare verzije D&D-a su isto otvorene, tako da možeš naći besplatne klonove na netu, npr. Swords & Wizardry i OSRIC. Isto kao i Pathfinder, sve je to zapravo D&D pod drugim imenom
- karte možeš sam printati ili crtati na papiru sa kockicama, možeš napraviti i battlemat tako da isprintaš grid i oblijepiš papir prozirnom ljepljivom trakom i onda šaraš po tome markerom za bijele ploče

Ukratko, ako baš želiš 4e box, moj savjet je Amazon, no to je propala investicija. Em je 5e iza ugla, em Pathfinder ima kvalitetniji proizvod koji je uz to još popularniji u Hrvatskoj, em se možeš snaći i za puno manje novaca.
Ma vidio sam šta pišete o 4E. Ali Pathfinder starter box me dođe 2x skuplji od ovoga a ne uzimam jer planiram nešto posebno već samo da doma ubijem vrijeme sa familijom s vremena na vrijeme. A ako mi se svidi tko zna možda budem u budućnosti i nešto drugo uzimao.
Ali evo neka mi netko u par crta objasni koja je bitna razlika između 3.5, Pathfinder i 4 recimo. Dali je došlo do promjene samog načina igranja ili su to neki detalji koji se vama iskusnijima osobno nisu dopali.
Ne tražim sad da mi se netko ovdje raspiše preko cijele strane jer vjerujem da vas ima takvih Nego onako neki razlog zašto bi uzimao Pathfinder od 20 funti ako mogu dobit 4E za 11?

E da i ako označim na Amazonu da se šalje kao ''Gift'' to onda carina neće naplatit ili hoće jer sam čitao negdje da poklone ne naplaćuju. A i ako naplate koliko bi me to došlo? I još nešto da naručim sa Amazon.com ili Amazon.co.uk ili neki drugi? Koliko bi to dugo putovali ovdje do Hrvatske? I dali naplate nešto više ako označim da mi dostave u roku 3-4 dana? Jer tamo pri potvrdi kupnje ima 18-32, pa još nešto i onda 3-4 ako se ne varam. Znači dali će ako označim ovu zadnju opciju oni meni naplatit nešto više dostavu?
Tox2401 is offline