Quote:
Nepoznati kaže:
Nikada mi nije dosadno. Ne znam što je depresija.
Život je tako interesantan i toliko toga ima.
Ali ne mogu ti pomoći ako tako ispadne.
Ma jok. Bogom se ne bavim, samo s ljudskim zaluđivanjem idejom o Bogu.
Ne. Samo na deluziju bogom. Sve ostalo je dobrodošlo.
Načekat ćeš se... Možda i posijediš čekajući.
A o čemu ti zboriš, nezadovoljnice? Produživanje života za 40 godina je veliki napredak. Kvaliteta života je isto tako povećana, u odnosu na stoljeća prije nas. Tko je tu ispao nezadovoljna strina koju ništa ne zadovoljava?
 Kao i princeza iz zemlje čudesa.
Načinit ću iznimku i potkrijepit ove tvoje riječi. Što je to produljivanje života za 40 godina kad imamo u Bibliji ovo :
Guinissova knjiga rekorda dugovječnosti iz Biblije:
Adam je živio 930 godina; začeo sina u starosti od 130 
Set 912 godina; začeo sina u starosti od 105 
Enos 905 godina; začeo sina u starosti od 90 
Kainan 910 godina; začeo sina u starosti od 75
Mahalaleel 895 godina; začeo sina u starosti od 65 
Jared 962 godina; začeo sina u starosti od 162 
Enoh 365 godina prije hodanja s Bogom; začeo sina u starosti od 65
Metuzalem 969 godina; začeo sina u starosti od 187 
Lameh 777 godina; začeo sina u starosti od 182
Noa 950 godina; začeo sina u starosti od 500.
Pobjednik je, naravno, Metuzalem !
"Moral i etika su zapravo biološke dimenzije jer kad je preživljenje individue postalo daleko veće unutar jedne grupe, nego za samotnjake, onda je trebalo evoluirat mehanizme ponašanja da bi grupa bila koherentna i da bi grupa mogla profitirat svojim zaštićenim životom unutar grupe. Moral je evoluirao prije milijuna godina, jer ga vidimo jako dobro kod čimpanza, dakle puno puno ranije nego što su nastale recentne religiozne i filozofske dogme."
http://hr.wikipedia.org/wiki/Miroslav_Radman
|
vidim da si se potrudio pojasniti mi da si čitao knjige i dalje od ludih knjiga
(spominješ zamalo pa rodoslovlje, eh da si još i to, tada bi bilo jasnije)
a dr. Radman?, jel on i sam vuk samotnjak, barem bio?
oprosti al samnom je nepotrebno pospikavat oko elemenata da smo svi braća po majmunu
ne znam, ak tebi draže da si nastao od majmuna a ti samo drži to, furaj svoje i ne daj se uvrijediti kad te neko na ulici nazove tako
... dapače - budi ponosan
ono kaj smo pričali oko produljenja života, a čuj, sve je to malo otužno na svoj način i farmacija dobiva a čovjek kad stasa u nemogućnost tjelesnih funkcija, požali što je ikad i postao ovisnikom o farmaciji
(nije farmacija luda, zna što radi)
kako rekoh prije velim i sada, jadno je to "nasilno" produljenje života kad čovjek ionak fantazira kak bi najradije živio a nikad ne umro
(umrijeti požele ljudi stvarno u podmakloj dobi kojima stvarno ali stvarno više nije do ničega a kamoli do pelena koje moraju nositi opet ko da su male bebe, ili pak ljudi koji se u životu toliko spotaknu, mladi ljudi, spotaknu i izgube u bespuću pa su skloni suicidu... al oni spadaju u posebnu kategoriju i sada ne pričamo o njima)
kaj se tiče tvog popikavanja i opadanja, a kaj da ti velim na to osim da ja mogu čekati, duuugo čekati da vidim tvoj pad
naravno, šalim se, ne veselim se ničijem padu pa tako ni tvojem, iako imaš stvari protiv mene... pa i imaj ih, ak te to veseli, kaj drugo da ti velim