Pogledaj jedan post
Old 08.08.2012., 17:23   #2673
@rieys

Ne mislim da je neimanje OI zlata nebitno, naravno da daje posebnu težinu nečijoj karijeri, isto kao što mislim da neimanje nije minus, ako ćemo suditi prema velikanima iz prošlosti kojima se turnir nije igrao, od Samprasa do Feda '04, ali sam se referirao na priče bi li Murray radije zlato ili Wimbledon, itd.

U tom smislu, ne bi uopće uspoređivao OI zlato s slamom ili wtf-om. Potpuno različite stvari. Slam, wtf, broj mastersa, tjedni na broju jedan govore o nečijoj karijeri, dok OI zlato govori o nečijem olimpijskom uspjehu, i meni je to potpuno odvojeno, unatoč tome što ovo drugo daje težinu prvome.
Zato sam i rekao da je turnir egzibicijskog karaktera, i to i dalje mislim, svi oni žele ispuniti OI san, sportski san; ali bih to odvojio od čiste ATP/slam priče.

Nole i tempiranje forme? Naravno da ne znam, naravno da je Nole rekao da mu je zlato ujedno i cilj, ali meni se kao gledatelju čini da nitko od ovih najboljih nije bio na razini, što ne znači da nisu dali sve od sebe, zadnji atom snage i te sheme, ali nisu bili na igračkih 100%.
Nadal prolazi kroz terapiju, uvijek se kaže da se ista može odgoditi, meni je logično odabrati istu za vrijeme OI-a a ne USO-a.

Sve u svemu, svaka čast i Aggasiu, Nadalu ili Rossetu, ali uspoređivat OI sa slamom je deplasirano, imo.