Quote:
mali grizzly kaže:
su davali samo 4 godine garancije ---- kako vele dolje na jugu: Mlad si, pametan si pa sam zaključi!
Inače, strukovno se to naziva:
planned obsolescence
Utipkajte u Google i da vidite izlist machera za psihopatsko nasanjkavanje kupaca.
Brum može biti od elektroventila (veseli brum jer novi košta par desetina kn i ima ih svugdje), od blokirane odvodne ili glavne pumpe ili da je problem s kondenzatorom glavne pumpe (opet veseli brum jer i to košta otprilike tu sumu), koji izgubio kapacitet pa onda nema zakreta motor glavne pumpe.
Meni najviše bitan timing odnosno kad se začuje brum, da li odmah po uštekavanju ili nakon kojeg razdoblja u minutama...
Za online dijagnostiku super važan podatak!
|
Imam svu papirologiju od perilice i piše 5 godina garancije... e sad ne znam, to su roditelji kupili, ja nisam sudjelovao u tome, a majstor tata mi je umro i sad pokušavam sam to riješiti jer nemam love za servisera.
Da, to je zvuk elektromotora pod opterećenjem, tj. ne može krenuti, a pokušava. Čuje se odmah po odabiru programa i to sve traje negdje pola minute otprilike, tad perilica automatski stane i blica zelena LEDica za START/PREKID i crvena LEDica za KRAJ PRANJA.