spoilers
Da nadodam, kako na kraju filma nagon tjera Jasona da "upozna" svog oca kako najbolje može istražujući sve o njemu, tako na početku filma možemo vidjeti čisti nagon koji tjera Lukea da bude u životu svog djeteta premda pojma nije imao da ga ima.
Povlačenje paralela između onog što je ispravno, onog što se čini ispravnim ili onog što se osjeća kao ispravno, se isprepliće uzduž i poprijeko počevši od Lukeovog interesa za dijete, ali krivog stava o tome što znači brinuti se o njemu (dat ću mu ono što sam opljačkao), pa do Jasonovog bijega od kuće radi istraživanja onog što mu pripada i taj dio otac-sin po meni meni ima puno veću snagu u filmu od "trenutno živućeg" odnosa otac-sin Averyja i AJ-a.
Dok je Luke unatoč tome što je upoznao svoje dijete tek kasnije, odlučio ostati u njegovom životu i pokušao ušutkati svoj "zločesti dečko" poriv (idealno prikazano u trenutku nakon što je Kofiju razrezo arkadu, a sekundu poslije toga umirio dijete kao da mu je dao šut valijuma

ili dok ga hrani sladoledom), Avery i AJ na početku svoj otac-sin odnosa zapravo to prestaju i biti.
Avery svoje dijete niti ne može pogledati nakon ubojstva i time njihov odnos završava tj. prestaju biti obitelj i postaju slika obitelji.
Navedeno Lukea i Jasona stavlja u poziciju osoba koje su takve jer su to rezultati loših odluka osoba koje su ih odgajale, ali imaju poriv to ispraviti, dok Avery i AJ ulaze u probleme u samom nastanku obitelji, prvo spletom okolnosti (ubojstvom), a kasnije vlastitim izborom da se jedan i drugi za jednog i drugog neće brinuti.
S obzirom na opsežnosti svih tih priča, pitam se je li bilo potrebno toliko detaljno rastegnuti priču o korupciji u murji? Film je ionako malo predugačak, a taj srednji dio mi se čini idealnim za rezanje