Ill sretno i bravo za odluku
Naš Rej je evo već skoro godinu dana kod nas, a kada smo ga uzeli imao je 1,5 god. Bilo je problema na početku, probijanja poslušnosti, pokazivanja dominacije prema mužjacima. No eto godina dana rada i pas je kućna maza, odan do bola. U šetnji potpuno sluša muža i prolazi bez lajne pored drugih mužjaka, no uz mene je još malo problem tako da mi je na lajni, ali ja iskreno ne radim s njim. Idemo redoviti u grad, doduše on s brnjom, i odličan je, ne regira na ništa. I moram reći da se poseban osjećaj hodati s tako lijepim i impozantnim psom gradom, većinom ga ljudi i hvale, jedino mi je žao kada se netko automatski sklanja na drugu stranu ulice ili gura neku osobu ispred sebe.
Čuvar je, i kada nam netko dođe moramo paziti no sada je on već na naredbu ako treba satima na svojem mjestu. On nije od onih pasa kojem daš da te pomirišu pa je OK, ne ne, on mora doći do tebe i onda je OK. Dakle, kada netko dođe i nakon nekog vremena ga opustimo s mjesta, može slobodno šetati stanom, i ako sam priđe gostu i stavi glavu na ruku ili na nogu onda je super (doduše to je dosada imalo priliku doživjeti samo dvoje, i to doisa ljudi kod kojih je bilo očito da uopće ne osjećaju strah). Inače neće on sam priči.
Taj moj pas je jadan izgleda doživio i batine i zanemarivanje ko mladi pas ali vidimo sada već napredak, no ipak pseći psrkovi nisu za nas
sretno ILL
|