Quote:
oonix kaže:
Prije svega pozdrav svima na ovom forumu a narocito onima koji daju valjane i pouzdane informacije.
Ja bih imao neka pitanja pa ako neko ima neka iskustva vezano za moju problematiku bio bih mu veliko zahvalan.
Zivim u HR i radim ko strojarski inzenjer.Trebao bih se ozeniti sa svedankom koja nije bas zainteresovana
da dode u HR zivjeti pa bih ja trebao ici u Svedcku zivjeti.Svedcki samo znam onako par rijeci, sto znaci da ne znam.
Interesuje me nakon vjencanja gore, koliko vremena meni treba da dobijem taj njihov maticni broj da bi mogao ici u skolu
jezik da ucim i jesu li oni deficitarni sa strojarskim inzenjerima tj. da li bi mi priznali diplomu i da li bi mogao raditi
ko inzinjer kod jih , naravno poslije dobro naucenog jezika. Ili da mi neko malo opise kako to sve
poslije vijencanja ide(ne mislim u braku  ) vec, vezano za tu papirologiju.
Hvala svima unaprijed
|
Ne moras cekati da se vjencas, trazi papire odmah. Otidji u svedsku ambasadu i predaj zahtjev. Dobit ces vrijeme za intervju. Poslije intervju-a moras cekati rjesenje u Hrvatskoj. Cekat ces par mjeseci.
Sto se tice tvoje struke, trazena je. Znanje engleskog ti je jako pozeljno, ali te informacije ti moze dati i tvoja svedjanka.