01.02.2014., 18:31
|
#6515
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
Postova: 16
|
Quote:
no bullshit kaže:
Evo moja dva posta o tome, sve je tu rečeno za pravljenje čokolade
https://www.forum.hr/showpost.php?p=4...postcount=6382
https://www.forum.hr/showpost.php?p=4...postcount=6495
Treba dodati da se umjesto kokosovog ulja može staviti i više maslaca u tom slučaju ide 60g maslaca i isto ispadne dobro i ukusno.
Što se tiče kombinacije čokolade i šlaga, napravi se čokolada po receptu iz postova gore i posebno se napravi šlag (najbolje je raditi šlag od 'z bregov vrhnja za šlag od vindije, jer ima najmanje UH, tj. samo 2g na 100g) tako da se stuče mikserom dobro ohlađeno vrhnje za šlag, treba paziti da vrhnje bude barem 8 sati u frižideru, jer inače šlag može loše ispasti. Također treba paziti da se previše ne miksa, jer se može usiriti, onda ga možeš baciti. Nema nekog posebnog recepta, samo pomiješaš čokoladu i šlag u šalici žlicom u omjeru koji ti odgovara. Ja inače sada jedem samo čokoladu bez šlaga, a šlag jedem kad ne jedem čokoladu kao zaseban obrok, tako mi više paše sad, mada nema ništa loše u tomme da se miješaju, u krajnjoj liniji bitno je samo koliko UH uneseš.
|
Hvala, hvala znam za ovaj recept. Mislila sam da imaš neki drugi.....ja se več ponadala..slatko napast....
|
|
|