Pogledaj jedan post
Old 15.03.2014., 11:57   #540
Quote:
Maremonti kaže: Pogledaj post
Moze li mi neki konobar objasniti ponasanje konobara i /ili vlasnika u situaciji kad se poznajemo jer je mjesto malo, a ne jer smo prijatelji, kad smo gosti i sa njemu nepoznatim ljudima.

1.Sjedne na slobodnu stolicu ili privuce stolicu

2.Davi nas nekom svojom pricom

3.Hvali se tko mu je sve od poznatih bio gost recimo Ava i slicno

4.Spomene da je jucer bio moj brat sa .... kod njega na rucku

5.Preporuci da uzmemo sto i zadnji put kad smo bili sa tim i tim

Ima toga jos, napisem kad se sjetim. Ne pisem o jednom lokalu i jednom covjeku. Prestanemo kod njega ici pa nas pita kad se slucajno sretnemo zasto ne dolazimo i nabraja sto sve ima. Na suptilnije i manje suptilne odgovore, reakcije ili dobronamjerne savjete ne reagira. Pisem konobar, ali bilo je i konobarica.
Moja obitelj se bavi tim poslom i evo kako ja na to gledam tj kako se ponasam u nasem lokalu:
uvijek pozdravim svakog gosta na dolasku, naravno, i ne pada mi na pamet sjedati s njima za stol i upilavat ih. Nitko od nas to ne radi. Al nikad.
Desi se da nas stalni gosti pozovu, kad zavrse s klopom, da im se pridruzimo i malo popricamo s njima i naravno da neces odbit ako zele popricati malo, to su vecinom stariji ljudi koji dodju sami na rucak i zeljni su drustva.

Ako negdje sretnem goste nikad ih ne pitam kad ce doc kod nas, sta smo novo uveli itd..ljudi znaju gdje smo i ako zele doci ce, ako ne zele - nece. Vrlo jednostavno. Moja politika je da ni najblize prijatelje ne forsiram na te dolaske, to se ne radi. Tako se posao ne gradi.
Hvaljenje o "poznatim" gostima i nabrajanje tko je kad bio i sa kim mi je vise stvar karaktera nego poslovne politike tako da to nije potrebno komentirati..

Kad sam ja gost lokala, alergicna sam kad mi konobar dovuce stolicu i sjedne sa nama, ako nema posla..Trenutno sam u totalno kaoticnoj zivotnoj fazi, nemam vremena za nis i kad nakon 2 tjedna uhvatim slobodno da s prijateljicama odem na klopu i da se malo podruzimo a ovaj mi sjedne i laprda o glupostima kosa mi se digne na glavi. Ja sam zeljna provesti vrijeme s prijateljicama a ne s konobarom u nekom lokalu ://

zaboravila sam jos napisat kako im preporucim sto imamo frisko spremljeno ako pitaju direktno mene, a ne konobare, i malo si pospikas tipa: kako ste, sto vam se danas jede, jeste za nesto mesno ili bez mesa, bla bla i to traje ravno minutu..

muz i ja imamo frendove koji imaju kafic, kad god dodjes kod njih pocnu pricat o poslu, to mi je takodjer koma..dosla sam na kavu a ne slusat o racunima, dobavljacima itd..ne mogu to slusat..imam i ja svojih briga i racuna i dodjem na kavu da se opustim a ne da me se opterecuje s tim stvarima. prestali smo ic kod njih. mislim da ne kuze zasto :/

Zadnje uređivanje ChicChic : 15.03.2014. at 12:03.
ChicChic is offline  
Odgovori s citatom