Pogledaj jedan post
Old 11.04.2014., 13:42   #491
Quote:
Veliki Despot kaže: Pogledaj post
Hoces postaviti neki dokaz za ovo? Hoces spomenuti nekog istoricara,lingvistu,sta god,koji je tako nesto protumacio i izjavio ikada?
I hoces li mi razjasniti kako je moguce da Avari koji su dosli u VI veku imaju veze sa imenom Serba a ne Soraba (to je germanizam) koji se tu spominju jos od 2-4 veka? u kojoj toj tvojoj naucnoj fantastici tumacis i povezujes stvari koje su ne spojive ili si obican trol ili si debeli laik koji bas ne kapira neke stvari i ubedjen je u svoja skyfi tumacenja.

Bojka je oblast ako su Srbi dosli iz te Bojke u Zakarpatju ne znaci da je postojalo pleme koje se tako zove,danasnji taj narod Bojki je mozda preuzeo ime po toj oblasti.

Ja sam naravno vise sklon onoj tradicionalnijoj i cvrstijoj teoriji da su Srbi iz polablja i da tamo i dan danas postoji narod koji se zovu Luzicki Srbi.
Jos i znamo da je pleme Obordita ili Bodrica takodje doslo na Balkan i da su kasnije postali deo Srba.

EDIT: nasao sam neko tumacenje na netu o imenu So-rab i to za neke znaci sluge sunca,boga Peruna.
I na sanskritu SORA – Nebo, BI – narod zasto bi ti bio u pravu kad ima jos gomila slicnih poput tebe "strucnjaka" koji tumace na slicne nacine
Ha Ha, nigdje "Srbije" ni za lijek. Sve nesto, pa Bojka, pa Raska, pa ovo pa ono, dok je Njemacka i Austrija ne stvori na Berlinskom kongresu.

Pa kako bi i mogla biti negdje "Srbija", kad je to nekad samo bio staleski naziv za robove, koji su "Servi" dobili kao robovi rimskog cara? (DAI 32) Kad i gdje su to robovi ikad imali svoju drzavu i kraljevstvo?
Dilberth is online now  
Odgovori s citatom