Quote:
andjeo29 kaže:
Po mom mišljenju, govorenje osobi kojoj je svekrva fizički napala dijete da se pokušava staviti u njezinu kožu, nije baš najbolji savjet.
|
slozila bih se..
ne zelim nikad biti u kozi svoje svekrve..
pa u ludilu i očaju šamart djete jer joj sin sa zenom seli...
i pruije toga godinama ;tko sam sta sam ja sam sve to stekla..
i očeklivala sam ako i ne odemo da ćemo bit otjerani..
moj muz i sam kaze da je svjestan kako su ga vlastiti roditelji izigrali u svemu..
on je radio ,gradio..
a netko se (otac i mama) šepiri na njegovoj muci..
nije pravedno..a sta danas je??
kazem mu i danas,neka ti imas svoj mir i da ti nitko ne kroji
sve ćemo opet steći..
Quote:
anin1 kaže:
Nisam upoznata sa slučajem...niti ću čitati sve postove dotične, referirala sam se samo na jedan upis u kojem govori da joj svekrva "laje"..Možda je s pravom ogorčena, možda ima materijala da može s punim pravom izreć takvo što...ok..
Moji postovi su općeniti i odnose općenito na svekrva-snaha odnose... S punim pravom tvrdim da brojne snahe očekuju od svekrve nemoguće, tj. da će ih svekrva u potpunosti podržavati, da će svekrva u potpunosti i samo hvalit svaku njihovu odluku, te da se uopće neće miješati u bilo kakve odluke mladog para...
Ne kažem da snaha svekrvu treba slušati, ne kažem da svekrva ima pravo donositi odluke o životu sina i snahe...samo ukazujem na to (evo, iz moje perspektive, kako ja to vidim)da moje dijete ne prestaje biti moje dijete nikad...ni sa 10 ni sa 20 ni kad se uda ni sa 50 (ako tad budem živa)..
I na isti način kako sam svoju dijete od malena učila i upućivala u razne stvari, sukladno djetetovoj dobi, ja ću nastaviti govoriti što mislim i kasnije...Kad moje dijete odraste, ono može moje savjete usvojit ili odbacit, ali ja ne bih mirno spavala kada bih nešto vidjela što mislim da nije dobro i kada bih to prešutjela.. Naravno da ću reći, pa rekla bih prijatelju, poznaniku, susjedu...a gdje ne bih vlastitom djetetu.. Iz te perspektive mi se ne sviđa da se od žene, majke odraslog djeteta, punice, svekrve, bake, očekuje da šuti, da se makne i da ne "laje".. Svekrve jesu ostarile, i svoje dijete više ne odgajaju, što su napravile napravile su, ali to ne znači da su prestale biti majke i da trebaju nestati..
Na ovoj temi se od svekrva svašta očekuje, a da skratim, sve se može svesti na to da se očekuje da šuti, makne se i materijalno pomaže! Ma daj!!
Napomena: nisam svekrva, žena sam u tridesetim, majka školske djece 
|
Oprosti,ali ja nemoram biti ti..
i nemoram razmisljati kao ti..
I nemoram se stavit u njenu kozu nikada niti neću..
Kazes meni da stavi se u kozu djeteta..znas,ja nisam ni stigla bit djete i nije majka brinula o meni..a nisam imala ni oca..mene su uvjek odgajali neki drugi,..
Ne govori mi onda da se stavim u tu kozu,jer u njoj nikad nisam bila,.kad bi ja bila moja mama onda bi ostavila svoje djete,pila i imala loš zivot ,koji bi bio pogubav i za moje djete..
Istu sudbinu svom djetetu nikad neću dozvolit..
Da,svekrva laje..
i lajala je dok god je mogla...
i nije stala dok nije iazazvala krš i lom..
Sada ako i laje,ne laje meni u oči..
nek laje na mjesec sto se mene tiče...
Odnosi sa svekrvama uvjek su bili i ostali teški,mnogim snahalma..a i mnogim svekrvama..
previše je razvoda jer je sin slušao majku..
Kako se tako rjetko spomin je da je kći slušala majku,dakle punicu??
Moja mama bez obzira kakav je nekad bila mama,ali nikada se nije mjesala i odredjivala kako će biti u mome braku..
I kad je bilo najgore govorila je "muz ti je ,nadjite kompromis ,pokusajte"
I ja je cjenim jer je imala normalan zdrav stav..
Inače psihički bolesnik na ljekovima..što je za svekrvu koja ej kao jaka stabilna sramota po meni da je ispala opsesivna ludjakinja koja tuče unuče i snahu proziva vješticom pred policijom..
danas je dobro,kako je trebalo da sam znala bit otpočetka.
dobar dan,dovidjenja,.
ne ulazim u njenu kuću,nit ona u moju...
i ništa nezna o meni,osim ono sto joj muz kaze..
I dalje mi on kaze da se po njoj vidi da nemoze pregorjeti sto je otisao samnom i sto je sve ostavio...
zaboravlja ona da kad smo rekli da ćemo selit,vikala je ,galamila,razbijala i ponašala se granično.
pošto sam bolesna..možda očekuje da ću krepucnut..

Pa će bit po njenom..sin i unuče,pa da joj život bude smislen..