Quote:
SUNČAN DAN kaže:
Pozdrav svima,
Katarina, Landon, molim vas  tumačenje.
Mjesto nepoznato, nemam pojma gdje smo. Muškarac stoji, nepoznat mi je, crno odijelo, bijela košulja, bez kravate, ruke u džepovima, crna valovita kosa do ramena, facu ne znam i gleda nekud daleko. Ne pomiče se, tako stoji. Ja pokušavam privući njegovu pažnju. Penjem se po nekakvim daskama koje su složene tamo, neke su cijele, neke već trule, upadam u jednom trenutku između dvije, no on ne trza. Čujem samo glas, ili što već, ali govori njegova mama, kako je sretna bila dok joj je sin prvi put snahu u kuću dopeljao...tad vidim samo nogu od te snahe. Ima bijele štrample, bijelu cipelu na manju petu i nogu unutra koju je jedva u tu cipelu izgurala  izgleda nezgrapno i veliko ta noga, kao da će se unutra raspuknuti...
Što bi to značilo
|
Je li netko nedostižan u tvom životu? Muškarac iz sna simbol je toga nedostižnoga tipa, ideala. On ne mora biti konkretna osoba, nego baš to, simbol poželjnoga.
Nešto se miješa u tu sliku ideala: prvo, on te ne primjećuje ili je potpuno pasivan (što bi moglo značiti i da se u životu ne pojavljuje ništa slično), ali još se nešto uvuklo u priču: moguća svekrva teži nečem drugom, ti se ne uklapaš u sliku idealne partnerice. Idealna nije Pepeljuga, nego maćehina starija kći, ona što je jedva ugurala selječku nožurdu u cipelicu. Ta nezgrapna natečena noga u bijeloj čarapi predstavlja nevinost u gruboj verziji. Jesi li bila u ulozi nepoželjne partnerice, pretpostavljena mnogo grubljoj i neatraktivnijoj osobi? Ili si u vezi u kojoj si tako postavljena; sve su kvalitete na tvojoj strani, ali tamo gdje nudiš to sve dobro koje imaš i koje jesi, želi se nešto drugo; mnogo seljačkije, materijalnije... Partner se ne uživljava, prepušta se utjecaju sa strane.
Ovo se može odnositi i na neku drugu situaciju, na ono što radiš, što jesi; ti si iznad, a oni o kojima ovisiš traže ispod. Osjećaš li se trenutno iznad sredine koja te ne razumije (ono, ti sviraš Bacha, a oni bi cajke)?