Pogledaj jedan post
Old 07.01.2015., 12:30   #2021
Quote:
PowerLock kaže: Pogledaj post
Putin je već "riješen" kada je sam otkazao "Južni tok" i tako otvorio Hrvatskoj mogućnost da na Višegradskom plinovodu ostvaruje profit. Možemo mu biti samo zahvalni na toj usluzi

A što se tiče Orbana - znaš moj stav o njemu i tu će mo se jednostavno složiti da se za sada ne slažemo. Postoji velika razlika između njega i Putina, pa čak i između Orbana i britanskih euro-skeptikla - a ta je da je Orban privržen opstanku Europske unije i privržen je ostanku Mađarske kao članice Europske unije - jedino u čemu odskače je njegovo zalaganje za radikalno reformiranje Europske unije. To nije politika koja nužno vodi u WWIII - to je politika sa kojom se može pregovarati i tražiti zajednička rješenja, a vjerujem da će se to ubrzo i početi događati - pogotovo ako izbori u Grčkoj završe pobjedom Syrize, jer kad se to dogodi mislim da će i Brisel shvatiti da je Orban jedan sasvim pristojan gospodin u usporedbi sa onim što će im doći na vlast u Ateni
Putin je "samo" preusmjerio naftu/plin preko Turske koja je, još i više, narajcana prema EU (čitaj - Njemačkoj) a koja će, na ovaj "način", plačati još mnogo skuplje preprodavače (transfer) nafte/plina iz RF-e.
U pravu si za Grčku, koja sada preuzima od, "umornog"/"potrošenog", Orbana ulogu "primadone u šamaranju EU-a" (čitaj - Njemačke).
Off smo, ali se nadam da će "sve ovo" zanimati i ontopic-Kolindu.

Zadnje uređivanje arthura : 07.01.2015. at 12:38.
arthura is offline