Pogledaj jedan post
Old 15.02.2015., 22:46   #11251
Inauguracija je zbilja bila prelijepa: svečana i dostojanstvena, a opet se osjećala toplina i prisnost, za što je najviše zaslužna Kolinda koja djeluje kao drago biće i ima prirodnost koja plijeni.

Pozornica: prekrasno! Jednostavno, kao i što je jednostavan i intiman Trg Svetog Marka sa predivnom crkvom skromnih proporcija i neke nadvremenske "narodske" ljepote... Minimalna intervencija "scenografa", prava mjera za postizanje maksimalnog vizualnog doživljaja!

Govor: izvanredan! Opet prava mjera domoljublja ali i otvorenosti svijetu, obraćanje Hrvaticama i Hrvatima, ali jednako i svim građankama i građanima Hrvatske, otvorenost prema svima - raznih nacionalnih, vjerskih i spolnih opredjeljenja...

Na kraju, kao žena, moram i o Kolindinom outfitu: za razliku od predizbornih kompletića koje sam na nekoj temi dobro iskritizirala, današnja obleka je bila izvanredna! Jednostavna, savršenog kroja i materijala, po želji Kolinde (kažu) bojom usklađena s pozornicom (ja možda ne bih baš potpuno istu nijansu kao tepih, radije bih nešto tamnije..., ali to nije neoprostiva pogreška.) Nakit - hrvatski tradicijski zlatni "botuni" - jako dobar izbor, delikatni i nenametljivi kao naušnice, a kasnije, na razgovorima, kad je bila u haljini, dodana im je još i ogrlica od "botuna".

Jedini minus: šminka koja se nije baš najbolje držala (a za takvu prigodu i nepredvidivu izloženost raznim dodirima, poljupcima i sl. je trebala biti super-ultra-turbo trajna i fiksirana). O umjetnim trepavicama i dalje mislim sve najgore i nadam se da će ih se Kolinda što prije riješiti... (Jel se to meni samo čini, ili su i ostale žene koje su nastupale danas iskopirale Kolindinu sklonost trepavicama: Renata (BTW - preeeedivno otpjevala!), Radojka (također izvanredna!), zboristice... Koju je to pošast Kolinda proširila...)
Danas nema Drugoga kao izrabljivača koji nas tjera na rad i iskorištava. Danas sami sebe samovoljno izrabljujemo i pritom vjerujemo da se ostvarujemo. Danas se ostvarujemo na smrt. Optimiziramo se na smrt. U tom kontekstu nikakav otpor ni pobuna, nikakva revolucija nisu mogući.
Byung-Chul Han - filozof, kulturni teoretičar

Zadnje uređivanje Špranja : 15.02.2015. at 22:52.
Špranja is offline