Pogledaj jedan post
Old 17.03.2015., 23:34   #15475
Quote:
franack kaže: Pogledaj post
Bobono o kakvim ti špekulacijama pričaš pa mi bi trebali biti uređeno=regulirano tržište kao i druge države EU, pa imam prijatelje u Njemačkoj koji su digli kredit i znaju što ih čeka i koliko će ih to koštati, ovdje je problem inženjeringa i neregulacije od strane institucija, pa ne mislim ne vraćati kredit, i nije mi u primisli da će mi netko dati novce bez kamate, nije mi jasno koje konstatacije izvodiš?
Regulirano tržište? Oksimoron.

Pod špekulacijom mislim na činjenicu da ste uzeli kredite u stranoj valuti (svjesni da se tečaj mijenja - čak i sama riječ "tečaj" indicira nešto fluidno, što teče, što je promjenjivo) i s promjenjivom kamatnom stopom (odnosno svjesni da se i ona može promijeniti). Uzeli ste ih jer su u trenutku potpisivanja ugovora bili znatno jeftiniji od sigurnijih kredita (kunskih s fiksnom kamatnom stopom), svjesni da se ključne varijable (tečaj i kamatna stopa) mogu promijeniti, ali ste na račun "zarade" (odnosno razlike u cijeni u odnosu na skuplje, ali sigurnije kredite) odlučili igrati na vjerojatnost da se one neće značajnije mijenjati. To je špekulacija, a druga strana špekulacije je pohlepa...
Bobono is offline