Quote:
Bobono kaže:
Regulirano tržište?  Oksimoron.
Pod špekulacijom mislim na činjenicu da ste uzeli kredite u stranoj valuti (svjesni da se tečaj mijenja - čak i sama riječ tečaj indicira nešto fluidno, što teče, što je promjenjivo) i s promjenjivom kamatnom stopom (odnosno svjesni da se i ona može promijeniti). Uzeli ste ih jer su u trenutku potpisivanja ugovora bili znatno jeftiniji od sigurnijih kredita (kunskih s fiksnom kamatnom stopom), svjesni da se ključne varijable (tečaj i kamatna stopa) mogu promijeniti, ali ste na račun "zarade" (odnosno razlike u cijeni u odnosu na skuplje, ali sigurnije kredite) odlučili igrati na vjerojatnost da se one neće značajnije mijenjati. To je špekulacija.
|
Želiš reći da bi npr. onom koji je uzeo na polici jeftiniji proizvod (koji k tome nije u skladu sa zakonskim propisima tržišta, sadrži nedozvoljene tvari) u odnosu na druge ponuđene - skuplje, bilo prikladno reći prilikom povrata kad je ustanovio na neki način da to nije to - gle trebao si uzeti skuplji proizvod pa ti se to ne bi dogodilo mi ti tu sad ne možemo pomoći, sam se snalazi.
Je li i to špekulacija po tvojoj teoriji?