Pogledaj jedan post
Old 17.03.2015., 23:45   #15476
Quote:
Bobono kaže: Pogledaj post
Regulirano tržište? Oksimoron.

Pod špekulacijom mislim na činjenicu da ste uzeli kredite u stranoj valuti (svjesni da se tečaj mijenja - čak i sama riječ tečaj indicira nešto fluidno, što teče, što je promjenjivo) i s promjenjivom kamatnom stopom (odnosno svjesni da se i ona može promijeniti). Uzeli ste ih jer su u trenutku potpisivanja ugovora bili znatno jeftiniji od sigurnijih kredita (kunskih s fiksnom kamatnom stopom), svjesni da se ključne varijable (tečaj i kamatna stopa) mogu promijeniti, ali ste na račun "zarade" (odnosno razlike u cijeni u odnosu na skuplje, ali sigurnije kredite) odlučili igrati na vjerojatnost da se one neće značajnije mijenjati. To je špekulacija.
Želiš reći da bi npr. onom koji je uzeo na polici jeftiniji proizvod (koji k tome nije u skladu sa zakonskim propisima tržišta, sadrži nedozvoljene tvari) u odnosu na druge ponuđene - skuplje, bilo prikladno reći prilikom povrata kad je ustanovio na neki način da to nije to - gle trebao si uzeti skuplji proizvod pa ti se to ne bi dogodilo mi ti tu sad ne možemo pomoći, sam se snalazi.

Je li i to špekulacija po tvojoj teoriji?
franack is offline