Pogledaj jedan post
Old 01.04.2015., 11:52   #2967
Quote:
kockicaleda kaže: Pogledaj post
Molim ako netko može rastumačiti ove moje snove. Naime, u zadnjih cca 2 godine ponavljaju mi se dosta neugodni snovi u kojima se pojavljuju pištolji i pucnjevi. Najčešće u takvim snovima ja budem pogođena u glavu iz pištolja od strane nekog nepoznatog muškarca i tako svaki put. Sinoć sam sanjala da sam posvađana s nekim muškarcem (kojeg ne poznajem na javi) i da on ima neki jaki pištolj te da mi prijeti da će me ubiti, ali jednom prilikom u svađi, ja mu uzmem taj pištolj i pogodim ga u glavu sa 3 hica. Ali on nekako preživi i proganja me sve dok me ne ubije na isti način, 3 hica u glavu. Ja se tako pogođena, odjednom sjetim da je to san i počnem pljuskati po licu te se tako probudim. Dakle, ja sam nekako u snu znala da je to san (jer sam takve već sanjala) pa sam se namjerno probudila kako ne bih osjetila taj osjećaj smrti nakon pucnjave. Prije mjesec dana usanjam da dižem novce sa bankomata i 3 muškarca mi priđu s leđa, prislon jedan pištolj mi na glavu i kaže da bacim novčanik i sve novce na pod i jedva me pusti. I takvih snova ima još.... Eto, počelo me to zabrinjavati, jer na javi ništa me ne muči toliko a snovi su tako čudni i strašni. Može li mi netko ovo objasniti?
S ovim boldanim često kreće razvoj lucidnog snevača. Iz vlastitog iskustva znam da može krenuti upravo s noćnom morom koja se ponavlja, bila je ovde i learntofly s noncom morom koju je rešavala lucidom. ( san ti daje zadatak koji treba da rešiš, zadatak koji nije jednostavan, tiče se nečeg veoma značajnog, što je imalo snažnog uticaja na razvoj tvoje ličnosti, pa je to, što zadatak nije tako lako rešiti već kroz lucidan san moramo menjati i sami sebe da bismo rešili zadatak - sasvim logično i opravdano)

Sledeći put probaj samu sebe da smiriš kad osvestiš da je san - ako se već setiš situacije, seti se I da si se nakon svakog tog sna probudila živa i zdrava.
Taj koji u tebe puca ne može zaista da te povredi.
Dakle, zašto je u snu? Da bi ti nešto naučila.

Probaj najpre naučiti nešto o njemu. Lucidni snevači su često sposobni da menjaju tok sna, da kontrolišu san.
To ti može pomoći u nekim situacijama da sebi olakšaš iskustvo takvog sna (recimo, možeš mu vlastitom voljom "dezintegrisati" pištolj u ruci) ali ja ne preporučujem previse igranja s tim - važnije je učiti.
Probaj uspostaviti komunikaciju s njim, pitati ga neka osnovna pitanja tipa:
- Ko si ti?
- Šta sam ti učinila?
- zašto me želiš ubiti ?

.
Dalaj Sanja is offline  
Odgovori s citatom