04.04.2015., 22:50
|
|
El majar
Registracija: Mar 2015.
|
Quote:
xstrom kaže:
primjećujem gorčinu usmjerenu pogrešno
Imas posve pogresne zakljucke. Postavljam razumna i opravdana pitanja. Ako nije posao strucnjaka da ukazuju na skrivene opasnosti, a sto se onda uopce sada javljaju?
zna se čiji je posao bio da alarmiraju puk
|
Nekima ne bi pomoglo ni trubljenje u uho. Evo nesto za narod koji ne pamti dulje od tri dana.
Quote:
I Boris Vujčić, tada zamjenik guvernera Hrvatske narodne banke javno je upozorio na kredite u švicarcima što je prenijela većina hrvatskih medija. Jučer je sam o tome progovorio gostujući na HRT-u jer ga mnogi optužuju da nije ništa učinio po tom pitanju te da je i sam među krivcima za "dužničko ropstvo". Na pitanje je li on dovoljno učinio kako bi se upozorilo na opasnost od uzimanja kredita u francima, Vujčić je odgovorio: "Ja sam zadnji čovjek kojeg to treba pitati. Ja sam 2005. jedini jasno i glasno upozoravao da zaduživanje u francima nosi rizik, kojeg uzimatelji nisu bili svjesni. Po novinama su pisali da Vujčić od buhe pravi slona. Nije bio popularan proizvod, iako je bio jeftin. Nije bilo mnogo mišljenja da je nužno upozoravati."
Nakon toga Vujčića su ušutkali, a u intervjuu Novom listu 2013. godine kazao je kako "pokušaji zaštite potrošača od proizvoda koji im se sviđaju nisu baš popularni". "I sam imam iskustvo iz 2005. kada sam upozoravao na rizičnost kredita u švicarskim francima i kada me javno nitko nije podržao. Dapače, razni komentatori i analitičari su pisali da od buhe pravim slona i pokušavam ljudima uskratiti jeftine kredite. Dakle, nije uvijek popularno pokušavati štititi potrošače, ako ljudi smatraju da su dovoljno sposobni upravljati svojom kreditnom sposobnošću i vole neki proizvod", pojasnio je tada Vujčić i zašto je odustao od upozoravanja.
|
Ni meni nije uspjelo odvratiti kolegu, a sad mi prigovara da nemam sluha za njegove probleme.
Ljudskom srcu uvijek nešto treba,
Zadovoljno nikad posve nije...
|
|
|