Quote:
xstrom kaže:
kako ti se više da? otvori si blog pa piši o CHF
sve ispočetka.....malo ovako malo onako
daj se više odluči...šta ti ustvari želiš i za koga
mi znamo...
i dolazimo po to....
25.04.2015.
|
Nije malo ovako ili malo onako, nego morate shvatiti da je moje mišljenje da vjerovatno imate u nekim stvarima pravo ali radite grešku kada/ako u potpunosti odbacujete odgovornost za ono što ste sami odlučili jednom u prošlosti, i sve to sada pokušavate demagoški prebaciti na nekakve lihvarske banke. Niste mogli znati kako će se stvari odvijati, isto kao niti druga strana, ali ja ne pristajem na izjave tipa 'bili smo prisiljeni uzeti ovakav ili onakav kredit', jer niste. Uvijek ste mogli odbiti te uvijete kreditiranja i ne uzimati kredit uopće. Razumijem da niste shvatili sve odredbe ugovora, kao moguće i posljedice istih ali to ne oslobađa dijela krivnje. Možete se pozivati na dobru vjeru prilikom potpisa ugovora i to je otprilike to. Druga je stvar što u banaka dobre vjere već jako dugo nema.
Demagogije tipa 'pokazati će mi mi vama' ne prolaze već dugo na ovim prostorima. Primjenu sile ne bih preporučao - jer će to ispasti jako kontraproduktivno, kao i nekakve prijetnje osobama koje su samo tek mali kotačići velikog bankarskog sistema. Ako se i neki kotačić u tom sistemu pokaže neispravnim - zamijeniti će ga drugi - i to je to. Znam da vam to sve skupa možda ruši neke snove, ali dobro je biti sa nogama čvrsto na zemlji. Bolje je stvari sagledavati realno, nego se zavaravati nekoma naučnom fantastikom. Ali sve što uspijete izboriti za sebe - to će biti vaš osobni dobitak.