Pogledaj jedan post
Old 18.04.2015., 12:22   #16680
Quote:
DaVinci kaže: Pogledaj post
Svi ćemo biti totalno osiromašeni osim manjine koja nas je pokrala ... kome će onda moći nešto prodati ili dati kredit, ja ne znam ... reprogramirati će nas u roblje u beskonačnost sa reprogramiranjem kredita.
Ako ovo sve što se događa nije dokaz da je kapitalizam suštinski potrgan sustav, onda ne znam što je...
Kapitalizam nije loš ako država nije trula. Mi imamo problem gdje nemamo svoju jaku banku, gdje su političari korumpirani lopovi koji su rasprodali sve pa i domaće banke. Imamo tzv narodnu banku koja radi u interesu velikih banaka i koju redom vode židovi. Korupcija, nepotizam, uhljebništvo, nered i pljačka na svim razinama. To je neki divlji feudalni koruptivni kapitalizam. Švedska ima kapitalizam pod kontrolom s tim da im je socijalizam u firmama kad se radi o pravima radnika i kad se donose zakoni u stilu onog gdje žene koje imaju 2 ili više djece ne moraju raditi jedan dan u tjednu ili gdje djeca i socijalni slučajevi dobivaju solidne naknade. Ali ih se naravno provjerava. Oni naravno dobijaju kredite u valuti u kojoj primaju plaću, kamate su niske i fixne. tamo strane banke ne drže državu i građane za muda. To je tamo nepojmljivo. Oni svoje proizvode itekako znaju plasirati da ne velim o solidarnosti pa tako (da karikiram) švedska graditeljska firma za svoje menadžere kupuje volvo a volvo plaća gradnju svojih objekata samo švedskim firmama ako se radi vani. A što je kod nas? GK
Firmin is offline