Quote:
DaVinci kaže:
Svi ćemo biti totalno osiromašeni osim manjine koja nas je pokrala ... kome će onda moći nešto prodati ili dati kredit, ja ne znam ... reprogramirati će nas u roblje u beskonačnost sa reprogramiranjem kredita.
Ako ovo sve što se događa nije dokaz da je kapitalizam suštinski potrgan sustav, onda ne znam što je...
|
Kapitalizam nije loš ako država nije trula. Mi imamo problem gdje nemamo svoju jaku banku, gdje su političari korumpirani lopovi koji su rasprodali sve pa i domaće banke. Imamo tzv narodnu banku koja radi u interesu velikih banaka i koju redom vode židovi. Korupcija, nepotizam, uhljebništvo, nered i pljačka na svim razinama. To je neki divlji feudalni koruptivni kapitalizam. Švedska ima kapitalizam pod kontrolom s tim da im je socijalizam u firmama kad se radi o pravima radnika i kad se donose zakoni u stilu onog gdje žene koje imaju 2 ili više djece ne moraju raditi jedan dan u tjednu ili gdje djeca i socijalni slučajevi dobivaju solidne naknade. Ali ih se naravno provjerava. Oni naravno dobijaju kredite u valuti u kojoj primaju plaću, kamate su niske i fixne. tamo strane banke ne drže državu i građane za muda. To je tamo nepojmljivo. Oni svoje proizvode itekako znaju plasirati da ne velim o solidarnosti pa tako (da karikiram) švedska graditeljska firma za svoje menadžere kupuje volvo a volvo plaća gradnju svojih objekata samo švedskim firmama ako se radi vani. A što je kod nas? GK