Pogledaj jedan post
Old 21.04.2015., 08:57   #5588
Quote:
Hell-0 kaže: Pogledaj post
Objasni mi ovo, molim te, uzeti Engleze kao primjer za što? Jake lige možda? Pa pogledaj ih u Europi zadnjih par godina. Branitelj naslova cl Chelsea ispadne u grupi sa Juventusom i Šahtjarom (mislim čak da je to prvi put u povijesti cl da branitelj naslova ispadne već u grupnoj fazi), Man Utd i Liverpool bivaju našamarani od, zamisli, Švicaraca, Arsenal doživljava debakl protiv Monaca, a Everton protiv Ukrajinaca je bolje ni ne komentirati. Isti taj Juventus kojeg omalovažavate bi se bez problema u Premiershipu borio za naslov sa Ćelzijem. Ajmo još direktnije - po čemu bi Arsenal, Man City, Man Utd ili ne daj bože Liverpool bili bolji od Juventusa? Iskreno mi je žao što Arsenal nije izbacio Monaca i došao Juventusu. Ali jebi ga, očito da drugoplasirana ekipa Prema nema taj kapacitet da izbaci trećeplasiranu ekipu francuskog prvenstva.

Općenito, to omalovažavanje Serie A je prilično kretenoidno i stiže naravno od strane kroničnih neznalica. Zanimljivo je i to da kad Talijani bilježe neuspjehe u euro takmičenjima onda se Serie A raspada, a kad se isto to događa Englezićima onda je to splet nesretnih okolnosti. Jest, ali moj kurac. Serie A ni približno nije tako loša liga kao što se priča. Dapače, fali im samo da Inter i Milan budu jaki kao Juve i onda bismo mogli pričati o prilično jakoj ligi. Jasno da to nije "samo" jer za takvo nešto i Interu i Milanu bi bio potreban totalni remont.

Talijani ove sezone imaju lijepu priliku da imaju 3 od 8 mogućih klubova u polufinalima euro takmičenja. Ali jebi ga, kada su Talijani u pitanju onda euro kupovi nisu pokazatelj koliko je jaka liga. Ali zato da Englezići nekim čudom imaju 3 od 8, valjda bi se pisale ode o dominaciji i o nevjerovatno snažnom Premiershipu. Ne smijem ni zamisliti što bi bilo da je Liverpool bio dovoljno kvalitetan da izbaci Bešiktaša i da je zatim naletio na Wolfsburga kojeg bi satrao u Njemačkoj 4:1... Bundesliga sranje, superultramega snažni Premiership, ovo, ono...
Možda je problem kod naše percepcije Serie A taj što svi pamtimo onu jaku ligu s prijelaza tisućljeća pa po tome procjenjujemo. S druge strane bi onda kod Engleza očekivao isto, ali to ugl nije slučaj.

Ugl se slažem s tobom da Prem i Serie A nisu nebo i zemlja već poprilično blizu jedna drugoj. Sam vrh je ipak glede širine jači u Premu (uostalom na vrhu Prema opet imamo promjenu na vrhu dok u Serie A Juve dominira već 4 sezone), ali ispod toga ne vidim neke razlike. Također bih sačekao sa smjelim prognozama glede smjera kretanja Serie A bar još jednu sezonu, jer bez Juvea u polufinalu nitko ne bi pričao o velikom eurorezultatu Serie A, a ipak stoji teza da je Juve imao sreće u ždrijebu (raspala Borussia i Monaco). Uostalom, ne možemo smetnuti da je Serie A imala samo 2 kluba u skupinama LP (Napoli ispao od Athletica u utakmicama maksimalnog motiva) i samo 1 u eliminacijskoj fazi (Roma ispala doma od Cityja u biti ili ne biti tekmi).
GojkoVelicanstv is offline