Quote:
Deere kaže:
Koja je, u tvom slučaju, konkretno od ovih okolnosti nastupila: nužda, neiskustvo, lakomislenost, smanjena sposobnost rasuđivanja ili znatna slabost volje?
|
Definitivno pod broj 1 neiskustvo. Prvi put radim s bankom i prvi puta dizem kredit. Neiskusniji nemogu biti. Dok s druge strane imamo instituciju kojoj je to jedna od osnovnih djelatnosti. Pod broj 2 lakomislenost tj povjerenje u banku i jos vece povjerenje u regulatora HNB koji me je duzan zastititi. Kada kupujem elektricni uredaj ja vjerujem da je ispravan i vjerujem ako nije ispravan da ce se zamjeniti ili popraviti.
Ja sam svoj ugovor nosio odvjetniku i on je rekao da se nemam cega bojati da je ugovor u redu. Kredite u CHF su uzimali ekonomisti diplomirani, lijecnici, odvjetnici, informaticari tj obrazovaniji ljudi.
Recimo imas krivotvorenu novcanicu od 200 kn gdje sam ja nacrtao stjepana radica i obojao ga bojicama. I dam ti tu novcanicu i ti popusis da je to 200 kn onda se moze govoriti o tvojoj krivnji, naivnosti, gluposti.
Medutim ako ti dam fenomenalnu krivotvorinu, koju samo stroj moze prepoznati tvoja krivnja je ravna nuli. Nisi mogao znati i nisi kriv za podvalu.