Pogledaj jedan post
Old 27.04.2015., 19:31   #17084
Quote:
judolino kaže: Pogledaj post
Zašto širiš dezinformacije? Što imaš od toga?

Kod mene uopće nije bio u igri iznos, nego instrumenti osiguranja. Za € sam morao imati jamca, za CHF ne. A to je golema razlika.
Dignuo sam mali kredit u CHF, cca 37.000, i 20.000 €. I jedva skinuo s kurca bankarku koja se živa potrgala kako bi me nagovorila da uzmem sve u švicarcima.
Tvoj slučaj nije reprezentativan za većinu.
Većina ljudi je bila kreditno sposobna za određenu svotu CHF-a i nešto manju svotu eura, doduše možda ne u svakoj banci.
Jer naprosto nema smisla da banka nekoga smatra sposobnim da vrati 100k franaka, a baš ništa eura i to je spin UF-a.

A postojale su i štedionice. Ali, kod njih se nije moglo dobiti sve sad i odmah, nego se moralo štedjeti par godina.
Da ti nisu zabranili i štednju?

Quote:
A ako je tebi nekakvo zadovoljstvo ovako pljuvati, samo nastavi, ali ja ću svoju kuću otplatiti, a ti se požderi od muke ako ti to smeta, premda uistinu ne shvaćam zašto bi ti to smetalo.
Ovo nije pljuvanje, samo realan pogled na stvari. Što prije ljudi uvide da svi imamo pohlepu u obliku nagona i da je treba držati pod kontrolom da se ovakve stvari ne bi događale, to bolje za njih.

A shvaćanje toga kao isključive uvrede, očekivao bih od kakvog vjerskog fanatika. Koji pohlepu veže uz smrtne grijehe i moralni pad, a ne običan nagon koji je nekad u evolucijskoj prošlosti bio koristan, a danas može biti vrlo štetan.
JPK is offline