Quote:
judolino kaže:
Zašto širiš dezinformacije? Što imaš od toga?
Kod mene uopće nije bio u igri iznos, nego instrumenti osiguranja. Za € sam morao imati jamca, za CHF ne. A to je golema razlika.
Dignuo sam mali kredit u CHF, cca 37.000, i 20.000 €. I jedva skinuo s kurca bankarku koja se živa potrgala kako bi me nagovorila da uzmem sve u švicarcima.
|
Tvoj slučaj nije reprezentativan za većinu.
Većina ljudi je bila kreditno sposobna za određenu svotu CHF-a i nešto manju svotu eura, doduše možda ne u svakoj banci.
Jer naprosto nema smisla da banka nekoga smatra sposobnim da vrati 100k franaka, a baš ništa eura i to je spin UF-a.
A postojale su i štedionice. Ali, kod njih se nije moglo dobiti sve sad i odmah, nego se moralo štedjeti par godina.
Da ti nisu zabranili i štednju?
Quote:
A ako je tebi nekakvo zadovoljstvo ovako pljuvati, samo nastavi, ali ja ću svoju kuću otplatiti, a ti se požderi od muke ako ti to smeta, premda uistinu ne shvaćam zašto bi ti to smetalo.
|
Ovo nije pljuvanje, samo realan pogled na stvari. Što prije ljudi uvide da svi imamo pohlepu u obliku nagona i da je treba držati pod kontrolom da se ovakve stvari ne bi događale, to bolje za njih.
A shvaćanje toga kao isključive uvrede, očekivao bih od kakvog vjerskog fanatika. Koji pohlepu veže uz smrtne grijehe i moralni pad, a ne običan nagon koji je nekad u evolucijskoj prošlosti bio koristan, a danas može biti vrlo štetan.