Quote:
zeal kaže:
Nije da me se više tiče, slučajno me nasljedstvo spasilo još 15 godina chf robije. ali...
Da možda zaigrate onako baš herojski (mislim na UF) i jednom napokon objavite strukturu kredita? Pa i vodstva UF, ako već svi toliko čeznemo za javnim imovinskim karticama političara?
Moglo bi se pritom desiti da se UF podijeli u dvije frakcije: u jednu kojoj pripada društvena pravda i drugu kojoj pripada sudsko pravo. Onima, naime, koji su kupovali prvu i jedinu nekretninu očajnički je potrebna pravda. Ivi Majoli i Severini dovoljno će biti i pravo. Jer, pravo je - da se ne lažemo - skupa i dugonoćna zabava... lakše ga je nekako pričekati uz kanape u Pepermintu, nego uz kupus u pučkoj kuhinji.
Vodite bitku sa vojskom koja je dijelom naoružana letvama a dijelom tenkovima. Ovi sa letvama (i kupusom) vaši su taoci.
Nije isključeno da će UF na kraju iz bitke izaći sa medaljama.
A pali borci, pješadija, ostat će, kako to već biva, statistika u crnim spomen-knjigama.
|
Mislim da uopće nije bitno što si kupio sa takvim kreditom. Mogao si kupiti prvu i jedinu nekretninu - i prokockati ju za jednu noć. A mogao si kupiti stoprvi luksuzni apartman (svaki sa bazenom) - ako ti je već banka izašla toliko u susret i financirala te u tome.
Uopće nema veze što si kupovao za kredit, bitan je zakon i ugovor. Svako dijeljenje po nekakvim socijalnim kriterijima vrlo je relativno i tu je nemoguće postaviti čvrste granice. Ako se udruga počne dijeliti - to će bitno oslabiti pokret i snagu udruge a onda gube svi zainteresirani da se problem riješi.