Pogledaj jedan post
Old 13.06.2015., 02:23   #503
Quote:
nero kaže: Pogledaj post
Čime je rezultiralo prekidanje utakmice u Italiji? Nakon početnog zgražanja i kukanja o ugledu u svijetu idućih mjesec dana su se na sve strane rasčlanjivali mogući uzroci takvog stanja. Pa je i završilo onim prosvjedom na rivi.
Nekad nije bitno bit samo simpatičan i dobit naklonost, to rade psići i klauni. Nekad treba šokirati i onda iz kaosa izvući i usmjeravati prema onome što ti je originalna poruka.
Moguce, ne bih si kao vikend gledatelj uzimao za ravo procjenjivati detalje odnosa.

Ipak mislim da je ovo sa psicima i klaunima kao i prethodne slicne usporedbe banaliziranje.

Zasto se pokusava sokirat? Opet da bi se u konacnom cilju dobila naklonost javnosti. jer niceg drugog tu nema, ne radi se o kozmickom konstantama prirodnih zakona nego drustvenim odnosima cijelo vrijeme na koje se nastoji utjecati.

I sok terapija ima smisla samo u tom kontekstu.

Recimo ono sto izvode branitelji u Zg netko drugi ne bi mogao - jer nema taj kapital respekta javnosti i politike prema ulozi u domovinskom ratu. A kad su iznjeli plinske boce i eskalirali sukob u crkvi nesto se pocelo desavat, samo pitanje jel u konacnici na njihovu il korist vlade.

Pitam se i koliko ova rjesavanja u konacnici vode hapsenju Mamica, a koliko hapsenju navijaca.

Koliko i na koji nacin je to dovelo do prosjveda u splitu ne znam, ali sto se tice sire javnosti nisam siguran bi li imali manju, istu ili mozda ipak vecu podrsku sire nenavijackoorganizirane javnosti bez tih provokacija. Mogu vidjeti neku vezu u stvaranju naboja i momentuma unutar takvih manjih skupina koje onda imaju dovoljno motivacije da pokrenu lavinu, ali po same reakcije na to i podrsku cisto sumnjam. Podrska dolazi iz toga sto vecina ljudi smatra Mamica & co ****** , ali i to je vise zbog uticaja medija i raznih medijskih clanaka nego navijackih inicjativa (osim ako su opet one indirektno potaknule medije).

No dobro, sad se opet upetljavam gdje mi nije mjesto, ne poznam pricu dovoljno, stoji
Beljki is offline