ah... kalijev nitrat... kako ga je samo tesko dobiti... ne biste mi vjerovali ali jednom sam htio ispasti blesav i pokusati potraziti po gradu malo k.n. i tako odoh u jednu apoteku koja u sklopu ima mali labos... pitao sam ih imaju li kalijev nitrat i rekao da mi treba za kucnu proizvodnju posebnog kem. gnojiva (istrazio sam na netu kako napraviti um. gnojivo... bla,bla,bla... i naravno, nisam im dosao obucen kao dripac i imao sam smrtonosno ozbiljnu facu) i u roku od 15 min. ispred mene su stavili kanticu sa 1 kg kalijevog nitrata (naravno... kemijski cistog k.n. koji je bio malo skuplji). Kada sam ih pitao bi li mogli rezervirati jos 1 kg ako mi bude nedostajalo samo su se nasmjesili i zadovoljno protrljali rukama: "Naravno" . Eto, toliko sto se tice "tesko nabavljivih" kemikalija)
sto se tice magnezija... treba li ti mozda da bi zapoceo kem. reakciju? npr. kod termita (ako da onda pokusaj obicnom rodjendanskom prskalicom)
sto sam pravio dok sam bio zlocest?
paaaa....
termit (veoma efektivan... bolje od vatrometa :P )... napalm (sa sapunom (ne stiroporom))... crni barut... frikcijski eksploziv... rakete... igrao sam se sa kalijevim-permanganatom...
dakle... ovo (i slicne stvari) sam radio dok sam bio blesav i imao puno slobodnog vremena... nemojte pokusavati raditi ako niste 100% upoznati sa kem. reakcijama i svjesni da mozete raznijeti vlastito dupe ako ste nemarni...
|