Pogledaj jedan post
Old 07.02.2016., 12:41   #1510
Za trajanja kombinirane kemo s Avastinom došlo je do poboljšanja/smanjenja tumora. Potom nije više ništa porovođeno. No nakon višemjesečne pauze nova snimka pokazuje pogoršanje.

Erbitux/EGFR linija lijekova otpada zbog K-RAS testa koji je pokazao prisutnost mutiranih stanica.

Za kupnju Avastina bi trebalo kontaktirati koga u Rocheu? Da li imaju samo centralu u Zagrebu (i kome se tamo obratiti), ili pak imaju predstavnike na terenu s kojima bi se dalo razgovarati (iz malog sam mjesta, pa možda ima netko bliži meni)?

Ovo mi je ohrabrujuće - to da postoji mogućnost dogovora kod kupnje više doza. No kako sam rekao, budući bolnički onkolozi - iz razloga koje sam naveo - odbijaju pisati recepte, koji bi to privatni onkolozi bili koji imaju ovlasti za recepte u Hrvatskoj?
(zanima me područje Rijeke i Istre pa ako treba - i do Zagreba)

Jasno mi je da sam Avastin nema neki efekt. Moj plan je, ako Avastin uz redovnu kemo bude komisijski odbijen (obični citostatici vjerojatno neće) - da ga pokušam nabaviti i donijeti u bolnicu (on se obično prima zadnji u infuziji - kad redovni koktel citostatika istekne).

Ivanicapeca, hvala na ovim informacijama. Da li (ti ili bilo tko drugi) možda imaš ikakve informacije o mogućnostima nabave ovakvog lijeka vani/ u Hrvatskom okruženju? (Slovenija,Italija,Njemačka,Austrija,BiH,Srbija,Ma kedonija,Mađarska,Češka?)
Tangram is offline  
Odgovori s citatom