Quote:
Mr.No. kaže:
Dakle, rezervirao sam hotel kojeg bi želio otkazati,međutim nema mogućnosti besplatnog otkazivanja, odnosno naplaćuje se 60 ojra.
Za rezervaciju nije bila potrebna kreditna kartica. Sad mi nije jasno kako mi hotel misli naplatiti otkazivanje dolaska ako nema nekakvo jamstvo?
Imam 10ak rezervacija na Bookingu,dakle Booking bi teoretski mogao podatke sa moje kartice od prijašnjih rezervacija proslijediti hotelu, ali nisam siguran koliko je to realno..
Ima netko slično iskustvo?
Hvala.
|
Da, sasvim je moguće da ti Booking.com napravi upravo to o čemu strahuješ, ukoliko si "deponirao" kreditnu karticu... Svi oni koji koriste ovaj servis znaju o čemu je riječ... Naime, kako bi se što više pojednostavila procedura, Booking.com uzima u svojevrsni bazen podataka (ako im se to dozvoli hotimičnim ili djelom propusta) i podatke o kreditnim karticama, tako da je sasvim moguće da povuku broj kartice s prethodnih booking-a na booking koji je obavljen bez nužnosti uvrštavanja kreditne kartice... Ovo navodim sa ogradom jer nisam sasvim siguran, no siguran sam kako bi oni to mogli, bez ikakvog problema povući i naknadno se opravdavati kako je to bila nužnost i kako si ti na takve uvjete "pristao"!
Objektivno, kada si formirao profil na Booking.com-u, a kojeg osobno cijenim kao hvale vrijedan i korektan servis, na umu imam i takve mogućnosti, kao što ih ti navodiš... Uostalom, čemu onda postavljanje tzv. "prijetnje" kako će naplatiti prvo noćenje ukoliko nisi deponirao karticu kod njih tijekom ranijih bukinga!? No, ukoliko nisi njima pružio podatke o svojoj kartici, tj. istu nisi deponirao, Booking.com nema mogućnosti teretiti tvoj račun (karticu) s bilo čime... Suštinski, to onda ispada samo "blef"...