Pogledaj jedan post
Old 04.01.2017., 14:23   #4885
Quote:
Teutonic kaže: Pogledaj post
Evo mog sna od ove noći;

Znači ja i 2 prijatelja idemo kroz mjesto u Dalmatinskom zaleđu-Kistanje,iako je izgledalo dosta drugačije od Kistanji to su bile Kistanje (kao i uvijek u snu jel ),uglavnom tako mi hodamo glavnom cestom,oko nas sve popaljene kuće,nisu bile one tipične obiteljske već neke dvokatnice koje bi našao u gradu,ustvari skoro svaka od njih je bila varijacije ove kuće koja se zapravo nalazi u stvarnosti u tome mjestu (kad kažem varijacije,neke su bile kao ova,neke imale kat više,neke su bile malo manje,ali uglavnom ova boja zgrade je bila):

I tako smo hodali i na jednom dijelu mjesta se cesta uzdizala,dok su ove stare zgrade ostale na ravnini,tako da je zapravo već nakon desetak metara cesta bila paralelna sa drugim katom zgrade.Nakon nekoliko minuta smo došli do dijela gdje su bile naseljene kuće,na desno sam ugledao nekakav trg sa šljunkom,tu je bio znak za autobusno stajalište,nekih 20tak metara od ceste što nema smisla,no,idemo dalje.Tu sam vidio jednu stariju ženu koja je nosila crnu majicu i imala tamno crvenu kosu,pokušao sam je dozvati sa "gospođo" no nije se odazivala te otišla u svoj dvor,kad sam je pratio do dvorišta tu su bile njena kći koja je imala nekih 50 godina,te njena sestra.Njenu kći,imala je crnu valovitu kosu sam pitao koliko dugo treba pješice do Đevrsaka (mjesto nedaleko Kistanja,ne pitajte zašto sam ovo sanjao) na što je ona rekla da nebi trebalo dugo,da bi mi trebalo kao mome ocu,što nisam shvatio.

Mojih prijatelja već tu nije bilo te ih nisam ni vidio cijeli san,nisam ih uopće u snu zapravo vidio ali sam znao da su išli sa mnom po ovim mjestima.Kad sam izašao iz kuće na šljunku se okupilo dosta ljudi,a došao je i autobus,bijele boje sa zlatnim natpisom "Panorama" odozada.Na šljunku je bilo dosta djece,mislim da je tu bio dječji vrtić,a i drugih ljudi kao da su čekali nešto,u oko mi je upao tip koji je sa rukama odjednom jeo cijelu pizzu,kao da mu je posljednje jelo,a već se sa strane postavljalo štandove.

Odjednom sam se pojavio na nekom velikom travnjaku,nije bilo kuća uokolo ali je to kao trebao biti isti prostor ko prije.Tu sam vidio neka poznata lica koje znam otprije,prvo je mog kolegu jedan tip kojeg sam znao gađao kamenčićima,a zatim mene,i onda kad sam glumio da mi je loše i pao na pod,popizdio je i pobjegao ( ).Ovaj prvi travnjak je izgledao kao neki nogometni teren,ustvari tip koji me gađao kamenčićima je nosio nogometnu uniformu

Nakon ovog sam hodao dalje i došao na sajmište,dosta drvenih stolova za izlog prodavačima,odjeće,noževa (neki tip iz osnovne koji je pao jedno 3 razreda je iskrenio košaru punu noževa na stol i mladići su se okupili i gledali koji bi uzeli).Bilo je raznih suvenira,svega i svačega,ispod mene izorana zemlja,a iznad je bio pokrov kao od ratana (ono od čega se prave košare ili npr stolice za kafiće),no nije bilo cijelo pokriveno već je samo bio kostur,ne znam zašto.Zatim sam izašao jer je već uskoro trebala past noć,te izvadio mobitel da slikam,bila je puna paleta boja,zelena,plava,narančasta od sutona,sunce u pozadini.Čim sam pritisao da slikam,probudio sam se,i imao osjećaj kako je bio lijep san i kako sam dobro spavao.

*U vezi ove kuće sa slike,ja inaće radim jednu mapu za videoigru,i koristio sam upravo taj model i često se može vidjeti na mapi,možda je to razlog pojavljivanja u snu?

Ovo je bio drugi san,a sjetio sam se i prvog,bio sam u bakinoj kući sa obitelji,i imao sam harmoniku i svirao sam jednu pjesmu na njoj (znam koja je),iako uživo ne znam svirati,dosta mi je dobro išlo,a nedugo kasnije su ušla i dva očeva prijatelja od kojih jedan zna svirat harmoniku i rekao je kako mi je dobro išlo,nakon toga san završava i prebacuje se na drugi koji sam opisao.
Teutonic is offline  
Odgovori s citatom