Pogledaj jedan post
Old 16.01.2017., 13:35   #3308
Quote:
lily_rose kaže: Pogledaj post
pa sta mislis da je iz prve ona pogodila ladicu gdje drzim gace? krenula je sve otvarat po sobi, mogla je i naci svasta, ta cinjenica kopanja po stvarima me vise razljutila nego sama cinjenica da ona meni zeli pospremiti donji ves. zapravo bi me malo i razveselilo s jedne strane da je nasla nesto 'neugodno' jer pobogu ti si seljanka koja kopa po tuđim stvarima i trebalo bi ti bit bed radi toga.
To je krajnji slučaj koji zahtjeva pomoć ako si iscrpila sve druge mogućnosti - ja sam riješila nešto slično uz pomoć muža - svekrva mi je običavala doći u moju kuću i prije nego je ušla u dnevni boravak razmilila se po spavaćim sobama i zvirila u svaku, da vidi je li pospremljeno - dok mi je dozlogrdilo - obzirom da je mogla iz toga ispasti jedna grda svađa sa veoma teškim riječima, pokušala sam najprije sa suprugom - rekla neka porazgovara sa njom i postavila ultimatum - ne uđe li u pet sekundi od kada otvori ulazna vrata u dnevni boravak - vrata moga doma će joj zauvijek biti zaključana.
Sada, nije da ja to nisam mogla odraditi sama, no, neke probleme je bolje izbjeći jer izazivaju prevelike tenzije, a njezin sin je to napravio i taktičnije i manje za nju stresno nego bih to bila ja napravila onako narašpana i nabrijana.
Uspjelo je iz prvog pokušaja.
A to što je tisuću puta nudila muža i djecu čim bi otvorili njezina vrata jelom, jer ja ne kuham pa su uvijek gladni, mi je na jedno uho unutra - na drugo van.
I što je uvijek kada je kod nas jela bilo ili preslano ili prebljutavo, a uvijek pojela dva tanjura - a šta ćemo - sama se demntirala, vremenom postane normala - falilo ba da komentara nema.
A i ja znam da sam izvrsna kuharica - ne može me nitko uvijerti da nisam.
Iako priznajem, da sam u jednom momentu i tu pukla i rekla svojima - e, sada kada dođemo k njoj ne smijete ništa jesti. Ima da reknete da niste gladni.
Ma naravno da ne želiš dopustiti da te svekrva tlači, ali ja sam davno shvatila da nisu svi problemi iste težine i da ih mogu riješiti na više načina.
Za mene je najgori onaj koji izaziva tenzije u međuljudskim odnosima koje je kasnije vrlo teško vratiti u normalu. Razmišljaš pri tome da su u igri i muž i djeca, i da ih zapravo sukobima stavljaš u poziciju u kojoj se moraju odlučivati za jednu stranu. A to malo kada završi dobro.
JOHABI is offline